Hitler'li reklama elbiseli kınama

Farkyeri reklam ajansı, dünya çapında tartışmalara neden olan Hitlerli şampuan reklamınıkadın elbisesi giymiş 4 erkeğin yer aldığı "Biz erkek değiliz..." başlıklı basın bülteniyle kınadı.

Hitlerli reklama elbiseli kınama
04 Nisan 2012 Çarşamba 08:24 tarihinde eklendi, 2.624 kez okundu.

Adolf Hitler'in görüntülerinin yer aldığı reklam, Farkyeri adlı reklam ajansı tarafından kadın elbisesi giymiş 4 erkeğin fotoğrafının yer aldığı bir basın bülteniyle kınandı.

 
Adolf Hitler’in görüntülerine yer verilen reklamda "Kadın elbisesi giymiyorsan, kadın şampuanı da kullanma" deniliyordu.
 
Farkyeri reklam ajansı, gelen tepkiler üzerine yayından çekilen reklamı "Biz erkek değiliz..." başlıklı bir basın bülteniyle kınadı.
 
Kadın elbisesi giymiş 4 erkeğin fotoğrafının yer aldığı basın açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:
 
"Milyonlarca masum insanın ölümüne sebep olan soykırım gibi bir trajediyi, yine milyonlarca insanın zulüm gördüğü, cinayetlere kurban gittiği cinsiyet ayrımcılığı gibi uluslararası bir sorunu ticari malzeme yapmak, insani anlamda bir utanç vesilesidir. Yaratıcılık anlamında ise, en basit tabiriyle kolaycılık, ucuzluktur. Bizler, önce insan, sonra reklamcıyız. Yaptığımız iş için, insanlığımızdan ödün vermeyi asla kabul etmiyoruz. Bu ucuzluğa imza atanları da, kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Onlara en güzel cevabı, ülkemizin reklamverenlerinin ve tüketicilerinin vereceğine inanıyoruz.
 
Hal böyleyken; Erkeklik; ırkçılık ve cinsiyet ayrımcılığıysa… Zulme maruz kalmış, katledilmiş, soykırıma uğramış milyonlarca masum insanın acılarını, ticari malzeme yapmaksa, biz erkek değiliz! Bunu yapan reklamcıysa, bu reklamcılıksa, biz reklamcı da değiliz!