Hızlı trende yer yok

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, normal tarife üzerinden yolcu taşınmaya başlanan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki seferlerin yüzde 100 dolulukla yapıldığını belirterek, bu duruma çok sevindiğini söyledi.

Hızlı trende yer yok
10 Eylül 2011 Cumartesi 10:28 tarihinde eklendi, 1.093 kez okundu.

 

AA muhabirine konuya ilişkin bilgi veren Karaman, Ankara-Konya YHT hattında Ramazan Bayramı tatili süresince ücretsiz olan biletlerin kısa sürede tükendiğini söyledi. 
     
Daha sonraki günlerde biletlerin 10 liradan satılmasına yönelik promosyon uygulaması bulunduğunu anımsatan Karaman, "Ankara-Konya arasında şimdi tam 25 lira, öğrenciye 20 lira olan biletlerle de dolu gidiyoruz. Bu demektir ki Türkiye, Yüksek Hızlı Tren'i yeniden sevdi. Zaten Eskişehir'de çok sevilmişti. Konyalılar daha çok sevdi diyebiliriz. Bugün arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Fiyatlara acaba Konyalılar, Ankaralılar, Konya veya Ankara'ya giden yolcularımız nasıl bir tepki verecek, diye konuştuk. Seferler yüzde 100 dolu olunca çok sevindik. Çok kısa zamanda inşallah seferleri de artırmayı planlıyoruz" diye konuştu. 
     
İki il arasında ilk etapta sistem işleyişini test edebilmek için 4 gidiş 4 geliş sefer düzenlendiğini belirten Karaman, "Hedefimiz saat başı Konya'ya Yüksek Hızlı Tren'i çalıştırmak. O da biraz yolculuklara da bağlı tabii, altyapıdaki sistemi tamamlamaya da bağlı. Hakikaten yolcularımızın memnuniyeti çerçevesinde daha da artıracağız" dedi. 
     
Karaman, Ankara-Konya YHT hattındaki sefer yapan bazı trenlerin gelecek aydan itibaren Polatlı'da da durmaya başlayacağını bildirdi. 
   
Ankara-Konya hattının en kısa sürede ve en ucuz tamamlanan YHT hattı olduğunu kaydeden Karaman, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın hattın tamamlanması konusunda büyük destek verdiğini dile getirdi. 
     
-"Eleştirenler de bu treni kullanmaya başladı"- 
YHT ile Konya'ya ilk kez seyahat eden AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, memleketine trenle gidebilmenin büyük bir keyif olduğunu dile getirdi. 
     
Bayram öncesinde başlayan seferlere büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Türkmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     
"Gidip gelenler dua ediyorlar, 'Allah razı olsun, bu hizmete emeği geçen herkesten, başka Başbakanımız olmak üzere' diye. Bana söylüyorlar. Bu yol sonrasında Konya-İstanbul, Konya-Eskişehir, Konya-Bursa, Konya'nın kuzey, güney, doğu ve batı bağlantısı inşallah hızlı tren ağlarıyla olacak. Bu noktada Hükümetimiz, TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığımız büyük bir gayret sarf ettiler. Emeği geçen herkese Konyalı bir vatandaş olarak, Konya'nın bir milletvekili olarak teşekkür ediyorum. İşin en hoş tarafı, bu konuları sürekli eleştirenler de artık bu treni kullanmaya başladılar. Tren hattının olduğunu, yapıldığını bilmeyenler de vardı. Yapma sözü verenler vardı, ama bitirilmişti bu hat." 
     
Konya'daki Mevlana türbesine yoğun ziyaret gerçekleştirildiğini anımsatan Türkmenoğlu, şunları kaydetti: 
     
"Konya ve Ankara arasında çok eski zamanlarda bırakın hızlı treni, kara tren hayali varmış. 50-60 yıl gerçekleşememiş. Bu hizmet gerçekten hayallerin de ötesinde. Büyük bir hizmet. Konya-Ankara arasında duble yol yapıldığında çok sevinmiştik. Çünkü Konya-Ankara arası yolumuz daha öncesinde çok dardı, çok trafik vardı, çok zor şartlarda geliyordunuz Ankara'ya. Benim tabiri caizse yüreğim ağzıma geliyordu. Duble yola çıktı. Şu anda o anlamda karayolumuz da çok rahat. Ama Hızlı Tren konforu ve bu sürat gerçekten çok keyifli."