Hocalı katliamı protesto edildi

Azeri sivillere yönelik Hocalı Katliamı'nın 20. yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda miting düzenlendi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de mitinge katılmak üzere Taksim'e geldi.

Hocalı katliamı protesto edildi
26 Şubat 2012 Pazar 16:51 tarihinde eklendi, 2.125 kez okundu.

Taksim Meydanı'nda Hocalı katliamını protesto amacıyla miting düzenlendi. 
    
Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi tarafından organize edilen miting Galatasaray Meydanında toplanan çok sayıda grubun yürüyüşüyle başladı. Çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen vatandaşların katılımıyla oluşan büyük kalabalık, Türk ve Azerbaycan bayrakları ''Hepimiz Türküz Hepimiz'', ''Ermeni Yalanına Son'' pankartlarıyla ve çeşitli sloganlar atarak yürüdü. 
    
Grupların Taksim Meydanına yürüyüşü sürerken, çevik kuvvetin Fransız Konsolosluğu önünde bariyerlerle güvenlik önlemi aldı. 
    
Yürüyüşe katılanlara ''Sorkozy Tuvalet Kağıdı'' yazan tuvalet kağıtları dağıtılırken ''Sorkozy pisliğini temizle'' sloganları atıldı. 
    
Taksim meydanında Hocalı Katliamını protesto etmek için toplanan büyük kalabalık, hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarını okudu. 
    
Polis helikopterinin havadan kontrol yaptığı meydanda güvenlik tedbirleri dikkati çekti.