Hocalı soykırımı bir kez daha lanetlendi

Ermenilerin, Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi Hocalı kentinde 1992 yılında 613 kişiyi öldürerek gerçekleştirdikleri katliam İzmir'de düzenlenen panelle bir kez daha lanetlendi.

Hocalı soykırımı bir kez daha lanetlendi
21 Şubat 2013 Perşembe 22:56 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ile Türk Ocakları İzmir Şubesi tarafından Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye-Azerbaycan İlişkileri Çerçevesinde Sözde Ermeni Soykırımı, Karabağ Sorunu ve Hocalı' başlıklı panele Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, MHP İstanbul milletvekili Atilla Kaya, Prof. Dr. Kemal Arı, Yrd. Doç. Dr. Vefa Kurban katıldı. 
 
Panel, sinevizyonda katılımcılara 'Hocalı Katliamı' belgeselinin izlenmesiyle başladı. İzleyicilerden bazıları gördükleri manzara karşısında gözyaşı döktü. Panelde konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Türk gençlerine sözde Ermeni soykırımı ve Hocalı katliamını anlatmalıyız. Gençlerimiz bu konuları iyi bilmeli ve Ermeni yalanlarına karşı mücadele etmeli. Bunun için gençlerimizi bu konularda iyi bilgilendirmeliyiz. Düşüncemiz, Hocalı Soykırımı ile Azerbaycan'ın hakikatleriyle, sözde Ermeni soykırımı yalanlarıyla, bu konularda daha çok bilgi vermek, gençliğimizin de iştirakiyle bunu dünyaya daha çok duyurabilmek" diye konuştu. 
 
"SOYKIRIM YALANIYLA ÜLKELER ALDATILIYOR"
 
Ermeni soykırımı yalanlarının aradan yüz yıl geçmesine rağmen bazı ülkeler tarafından kabul gördüğünü ve bu ülkelerin aldatıldığını ifade eden Paşayeva, "Yalanlarla mücadele etmenin en güçlü yolu gerçekleri söylemektir. Bizde gerçekleri anlatarak 'bakın asıl soy kırımı kim yapmıştır' bunu ortaya çıkaracağız. Hocalı'da hala birçok insan acı çekiyor. Bu katliamın sorumluları ise halen Ermenistan'da üst düzey yetkili olarak görev yapıyor. Bunlar herhangi bir ceza almadı. Hocalı'da insanlarımız acı çekti. Bir milyon insanımız geri dönemiyor. Topraklarımızın yüzde 20'si işgal altında. Çoluk çocuk, yaşlı, kadın demenden insanlarımız katledildi. Bunun sorumluları halen elini kolunu sallayarak geziyor. Biz bu insanların adalet önüne çıkarak hesap vermesini istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN