Hollanda halkı AP seçimleri için sandık başında

Hollanda’da yaklaşık 13 milyon seçmen Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekillerini belirlemek amacıyla bu gün sandığa gitti

Hollanda halkı AP seçimleri için sandık başında
22 Mayıs 2014 Perşembe 12:32 tarihinde eklendi.

Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkeden biri olan Hollanda vatandaşları kendilerini önümüzdeki 5 yıl boyunca Avrupa Parlamentosu’nda (AP) temsil edecek 26 milletvekilini seçmek için sandık başına gitti.

Seçim sandıklarında oy kullanma işlemi 07.30'dan başladı. Hollandalılar sabahın erken saatlerinde oylarını kullanmaya başladılar. Sabah saatlerinde oy kullanmak için yoğun bir katılım olmadı. Bu sayının akşama doğru artması bekleniyor. Hollandalı Türkler de seçimlerde oylarını sabahın erken saatlerinde kullanmaya başladı.

SONUÇLAR BU GECE BELLİ OLACAK

Oy verme işlemleri akşam saat 21.00'e kadar sürecek. Seçim sonuçlarının 22.00'den sonra belli olacağı tahmin ediliyor. Hollanda Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada tercihli oyların sonuçlarının ise iki gün sonra açıklanacağı ifade edildi.

6 TÜRK KÖKENLİ ADAY

Hollanda'da 13 milyon seçmen, Avrupa Parlamentosu üyelerin seçmek için sandık başına gittiler. Hollanda'ya ayrılan 26 sandalye için Türk kökenli 6 siyasetçi de aday. Adayların seçilebilmeleri için en az 20 bin tercihli oya ihtiyaçları var .İşçi Partisi'nden (PvdA) Adnan Tekin, Yeşil Sol'da (GL) Güliz Tomruk-Kişi, Hıristiyan Demokratlardan (CDA) Kaya Turan Koçak ve Alaattin Erdal, Demokratlar 66'dan (D66) Ali Osman Biçen Avrupa Parlamentosu'na girmek için yarışıyor. Türk kökenli adaylar oylarını bulundukları şehirlerde kullanıyor.

16 milyonluk Hollanda'da yaklaşık 13 milyon seçmen bulunuyor. 470 bin Türkün yaşadığı ülkede 230 bin civarında Türk kökenli seçmen bulunuyor


CİHAN