Hollanda ile 11. randevu

2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri 5. maçında cumartesi günü deplasmanda Hollanda karşısına çıkacak A Milli Futbol Takımı geride kalan dört maçta topladığı 4 puanla grupta dördüncü sırada yer alıyor.

Hollanda ile 11. randevu
27 Mart 2015 Cuma 10:01 tarihinde eklendi.
Eleme müsabakalarına kabus gibi bir başlangıç yapan Milliler, ilk maçta deplasmanda İzlanda'ya 3-0'lık bir mağlubiyetle boyun eğdi. İkinci maçını evinde Çek Cumhuriyeti ile oynayan Ay Yıldızlı takım şanssızlığını bu maçta da kıramadı ve rakibine 2-1 yenildi. Türkiye gruptaki ilk puanını Çek Cumhuriyeti maçından üç gün sonra deplasmanda oynanan Letonya karşısında 1-1'lik skor ile aldı. A Milli Takım'ın üç puana kavuşması TT Arena'da karşı karşıya geldiği Kazakistan maçıyla oldu. Rakibini 3-1 yenen Türkiye böylece puanını dörde yükseltip, gruptaki yerini dördüncü sıraya çıkardı.
 
Cumartesi günü Milli takımın rakibi Hollanda ise mutlak favori görüldüğü A Grubu'na kötü bir başlangıç yaptı. Şu an üst sıralarda bulunan iki rakibi; İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olan Hollanda, Kazakistan ve Letonya'yı yenerek puanını altı yaparak grupta üçüncü sırayı aldı.
 
HAKEM ALMAN
 
A Milli Takımımızın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile yapacağı karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. 
 
Amsterdam Arena'da 28 Mart Cumartesi günü 21.45'te (TSİ) başlayacak maçta Felix Brych'ın yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Mike Pickel'in dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Bastian Dankert ve Marco Fritz olacak.
 
11. RANDEVU
 
Hollanda ile Türkiye arasında geçmişte 10 maç oynanırken, bunların altısı resmi, dördü hazırlık karşılaşmalarıydı. Geride kalan 10 maçta Türkiye'nin iki galibiyeti bulunuyor. 1958'de ilk defa bir hazırlık maçında deplasmanda Hollanda'nın karşısına çıkan Türkiye maçı efsane golcü Metin Oktay'ın iki golü ile kazanmıştı. 1998 Dünya Kupası Elemeleri için Bursa'da oynanan maçta kazanan taraf Hakan Şükür'ün golü ile Türkiye olmuştu. Diğer maçlarda ise üç defa eşitlik bozulmazken, 5 maçta gülen taraf Hollanda oldu.