Hollanda ile ilişkilerde kriz sona erdi

Türkiye-Hollanda ilişkilerinin normalleştirilmesi kararı alındı. Türkiye ve Hollanda karşılıklı olarak büyükelçi atayacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu karar sonrası NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Hollanda ile ilişkilerde kriz sona erdi
20 Temmuz 2018 Cuma 16:11 tarihinde eklendi.
 
Son dakika haberi! Anadolu Ajansı, Türkiye ile Hollanda'nın ilişkileri karşılıklı olarak normalleştirme kararı aldığını duyurdu. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ve Hollanda'nın ilişkileri normalleştirme kararı aldığını söyledi.
 
Türkiye ve Hollanda karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldı. 
 
ÇAVUŞOĞLU NTV'YE KONUŞTU 
 
Türkiye ile Hollanda'nın ilişkileri normalleştirme kararı almasının ardından NTV canlı yayına bağlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu değerlendirmelerde bulundu: 
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu özetle şunları söyledi: 
 
"Büyükelçilerin atanması için mutabakat sağladık. Yeni büyükelçinin atanması için süreç izlenecek. Büyükelçi için şu anda bir isim veremiyoruz. Büyükelçinin ismini önümüzdeki günlerde paylaşırız. Ama büyükelçi atamaları ziyaretten önce olacak." 
 
Hollanda Türkiye ile ilişkilerle ilgili bir mektup yazdı. Mektup sonrası telefon görüşmesi gerçekleşti. Bir sayfalık bir mektup. Önce mektupla haberleştik sonra telefonla görüştük. İlişkilerimizin daha ileriye götürülmesi için mektupda bir irade vardı. İlişkileri normalleştirme için mutabakata vardık. Hollanda Dışişleri Bakanı Türkiye ziyaret edecek. Ziyaret sanırım bir iki ay içinde gerçekleşecek. Hollanda da yaşayan vatandaşlarımızın durumu da önemli. Onlar da bu durumdan etkilendiler."