Hollanda'da İsrail protesto edildi

İsrail’in Gazze'ye saldırıları, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da protesto edildi

Hollandada İsrail protesto edildi
23 Ağustos 2014 Cumartesi 19:38 tarihinde eklendi.

Amsterdam'da Filistin’e destek veren gruplar tarafından düzenlenen gösteriye, aralarında Hollanda, Türkiye ve Fas vatandaşlarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Gösteride "Filistin’de İsrail vahşeti", "Filistin'e özgürlük", "Terörist İsrail” ve "Katil Netanyahu" "Filistin’i işgalden vazgeç", "Savaşı durdurun", "Kanunsuz İsrail", "Filistin’e Özgürlük" yazılı dövizler taşındı.

"İSRAİL'İN SALDIRILARI BİR AN ÖNCE DURSUN"

Gazze Şeridi’ne bomba yağdıran İsrail'in insanlık suçu işlediğine dikkat çeken protestocular, bir an önce Gazze'nin insani ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine dikkat çekerek Hollanda'nın bu konuda biraz duyarlı olmalarını istediler. Amsterdam’daki ünlü Dam Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, İsrail’i kınarken, saldırıların bir an önce durması çağrısında bulundu. Gösteriye Hollandalı savaş karşıtı gruplar ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı görüldü. Gösteride İsrail aleyhinde sloganlar atıldı, tekbir getirildi.

Gazze’ye destek gösterisine Türk vatandaşları da ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdi. Gösteriye katılan İzzet Özdamar, "Bu zulme karşıyız ve sonuna kadar da onların yanında kalacağız. Filistin'de çok zulümler oluyor. Uluslararası hukuk ayak altında eziliyor. Dünya liderlerine mesajımız, bu zulmü hemen durdurmaları ve bu katliama sessiz kalmamalarıdır." dedi.

TÜM FARKLI GRUPLAR FİLİSTİN'E DESTEK VERDİ

Amsterdam'da ikamet eden Abdurrahman Ünal, sadece Filistin halkını destek için değil, dünyada bütün ezilen, zulme uğrayan mazlumları desteklemek için geldiklerini söyledi. Ünal, şunları söyledi: "Önceliğimiz Gazze, orada yaşanan acılar ve drama sürüyor. Bu durumun bir an önce sonlanmasını istiyoruz. İnşallah elimizden geldiğince yapabileceğimiz her şeyi yapıp, bu zulmün bir şekilde sonlanmasını bütün insanlık için istiyoruz. Tüm insanlar farklı gruplar buradalar. Aklın yolu birdir. İnsanlar Filistin'de çoluk çocuk ayırt edilmeden katlediliyor. Bu İsrail devleti tarafından uygulanıyor. Hollandalılarında burada olması zalimliğin kınanıp, mazlumların desteklenmesi adına son derece önemli."

HOLLANDA DEVLETİ YANLIŞIN FARKINA VARMALI

Hollanda'nın kuzeyinden 100 kilometre mesafeden Harderwijk şehrinden Amsterdam'a gelen Ahmet Beyaztaş, Filistin'e destek ve soykırıma dur demek için geldiklerini söyledi. Beyaztaş, "5-6 haftadır Hollanda'da bu tür protestolar farklı şehirlerde devam ediyordu. Bu gün 2 bini aşkın kişi Dam Meydanı'nda. Bizler Filistin'in özgürlüğü için buradayız. Hollanda devletinin bu zulme duyarsız kalmamasını istiyoruz. Çünkü Hollanda devleti her seferinde İsrail devletinin arkasında oluyor. Bu yanlışın farkına varmaları lazım. Dam meydanında Kraliyet meydanı olsun her yerde Filistin'e özgürlük sesimizi duyuracağız." dedi.

POLİS GÖSTERİCİLERİ KAYIT ALTINA ALDI

Fas kökenli Yeşil Sol Eski Milletvekili Muhammed Rabba ise, 150 kişilik Temsilciler Meclisi'nde yer alan diğer milletvekillerinin bu insani gösteriye katılmamalarını eleştirdi. Rabba, "Faslı küçük bir kesimin taşkınlıkları neticesinde diğer şehirlerde polis sert müdahalelerde bulundu. Neden bu kadar kapsamlı orantısız bir güç kullanan İsrail'e bir ses çıkarmıyor Hollanda Devleti. Nerede kaldı insanlık. Bu bir rezillik ve insan haklarına büyük bir saygısızlık." diye konuştu.

Amsterdam Dam Meydanı'nda farklı grupların bir araya gelerek oluşturduğu Filistin'e destek ve İsrail'i protesto yürüyüşünde çok sayıda polis ve özel birliklerin görev yapması dikkat çekti. Göstericileri ablukaya alan polis, kameralar ile sürekli kayıt yaptı. 3 saat süren protesto olaysız şekilde sona erdi. 


CİHAN