Hollanda'daki Türkler AP seçimlerine kitlendi

Hollanda Türk Federasyonu öncülüğünde düzenlenen 'Avrupa Parlamentosu Seçim Özel' programında gurbetçiler, oy kullanmaya davet edildi.

Hollandadaki Türkler AP seçimlerine kitlendi
24 Nisan 2014 Perşembe 15:00 tarihinde eklendi.

Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, toplantıda AP seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Hollanda'da bir ay önceki yerel seçimlerde Türklerin sadece yüzde 37'sinin sandık başına gittiğini hatırlatan Gedik, AP seçimlerinde bu oranın yükseltilmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi. 22 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak olan Hollanda'da AP seçimlerine bir ay gibi kısa bir süre kaldığını hatırlatan konuşmacılar, gurbetçilerin bu ülkedeki şartları lehine çevirmeleri için muhakkak oyunu kullanmaları gerektiğini aktardı.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Arif Yakışır ise AP seçimlerine olan ilgiyi arttırılması açısından bu türlü programların son derece önemli olduğunu söyledi. Yakışır " Hollanda'dan birbirinden değerli Türk kökenli AP adayları var. Eğer bizler etkin bir şekilde sandığa gidersek Hollanda'dan 3 Türk kökenli aday rahatlıkla 22 Mayıs sonrasında Brüksel'e gidebilir" ifadesini kullandı.

Hollanda Genç İşadamları Federasyonu Başkan Yardımcısı Vecih Er de 19 Mart yerel seçimlerinde istenilen seviyede katılımın olmadığına dikkat çekti. Er " Genel ortalamalar baktığımızda AP seçimlerine olan katılımında düşük olduğunu görüyoruz. Şu an itibari ile 225 bini aşkın Hollanda pasaportuna sahip Türk kökenli vatandaşlarımızın potansiyelini ciddi manada kullanamıyoruz." dedi.

Seçim özel programına AP Türk kökenli adaylarından, Güliz Tomruk-Kişi (GL), Kaya Turan Koçak, Alaattin Erdal (CDA), Adnan Tekin (PvdA) ve Ali Osman Biçen (D66) konuşmacı olarak katıldı.


CİHAN