Hollandalı genç Müslüman oldu

Hollandalı 25 yaşındaki Domınıck Bomsan Jansen, evlilik hazırlığı yaptığı Türk kızı Elif Cilt için geldiği Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Müslüman olup, Bilal adını aldı.

Hollandalı genç Müslüman oldu
18 Temmuz 2013 Perşembe 19:40 tarihinde eklendi.
Hıristiyan olan Hollandalı Domınıck Bomsan Jansen, 2.5 yıl önce ülkesinde tanıştığı 30 yaşındaki Türk kızı Elif Cilt'e aşık oldu. Arkadaşlıklarını ilerleten iki genç evlilik kararı aldı.

Bir yandan evlilik hazırlığı yapan Jansen, bu sırada kız arkadaşı ve diğer Türk arkadaşlarından öğrendiği İslamiyetin kendisine huzur vermesi üzerine Müslüman olmaya karar verdi. Bunu kız arkadaşına anlatan Jansen, onun da yardımıyla Didim Müftülüğü'ne başvurdu. Jansen, için ihtida töreni düzenlendi.

Törene, babası Harry Bosan Jansen ve kız arkadaşı Elif Cilt'in babası Mevlüt Cilt de katıldı. Didim Müftüsü Mikail Polat, eşliğinde üç kez Kelime-i Şahadet getiren Jansen Müslüman olup, Bilal ismini aldı. Müftü Polat, Müslüman olan Jansen'e ihtida belgesini verip, Kuran-ı Kerim hediye etti, İslamiyet hakkında bilgiler verdi.
 
Kendi isteğiyle Müslüman olduğunu belirten Jansen, "Huzuru İslamiyet'te buldum" dedi.
 
Ailesinin daha önce 35 yıl Hollanda'da yaşadığını belirten Elif Cilt ise, "Ailem 11 yıl önce Didim'e dönüp, yerleşti. Ben Hollanda'da yaşıyorum. Biz de tatil için buraya ailemin yanına geldik. Hollanda'da evlenip, yaşamımızı bu ülkede sürdüreceğiz." diye konuştu.

DHA