Hollanda'ya Polonyalı ilgisi

Hollanda'ya geçen yıl yerleşmek üzere gelen Polonyalı sayısında büyük artış yaşandı.

Hollandaya Polonyalı ilgisi
11 Haziran 2012 Pazartesi 18:38 tarihinde eklendi.

 

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılında Hollanda'ya yerleşen AB üyesi vatandaşların toplam sayısının 64 bin olduğu belirtildi. 
     
Söz konusu kişilerin yaklaşık yarısının Doğu Avrupalı göçmenlerden oluştuğuna değinilen açıklamada, bunlar arasında 19 bin kişiyle Polonyalıların ilk sırada yer aldığı bildirildi. 
     
CBS'nin verilerine göre, Hollanda'ya şimdiye kadar bir yıllık zaman diliminde yerleşen en büyük göçmen grupları sıralamasında Polonyalılar ikinci sıraya yükseldi. 1975 yılında Hollanda'dan bağımsızlığını kazanan Surinam, bu alanda ilk sırada bulunuyor. Bağımsızlığın hemen ardından bir yıl içinde Hollanda'ya gelen Surinamlı sayısının 38 bin olduğu ifade edildi. 
     
Hollanda'ya yönelik göçte son 50 yıldır büyük bir değişiklik yaşandığı ifade edilen açıklamada, 1960'lı ve 1970'li yıllarda Güney Avrupa ve Fas gibi ülkelerden yoğun işçi göçü olduğu, bunun, günümüzde yerini Doğu Avrupa'dan gelenlere bıraktığı belirtildi. 
     
AB üyeliğinden sonra Polonyalıların yoğun bir şekilde Hollanda'ya gelmeye başladıkları kaydedilen açıklamada, 2011 yılında 19 bin Polonyalının ülkeye yerleştiği, buna karşılık geri dönenlerin sayısının ise 7 bin olduğu kaydedildi. 
     
İstatistiklere göre, 2011'de Hollanda'ya yerleşen göçmenler sıralamasında Polonyalılardan sonra Almanlar 2'nci, Türkler ise 9'uncu sırada bulunuyor.