Hollande ve Cameron ile görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Barack Obama’nın Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile ayrı ayrı görüşme yaptığı bildirildi.

Hollande ve Cameron ile görüştü
10 Eylül 2013 Salı 21:01 tarihinde eklendi.

Görüşmede Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahlar ve benzeri maddelerin tamamen uluslararası denetim altına alınması önerisi konusunda yakın işbirliği ve fikrin uygulanabilirliği amacı ile Çin ve Rusya ile istişare yapılması kararı alındı.

Bu yöndeki çabaların bugün Birleşmiş Milletler’de başlayacağı ve BM Güvenlik Konseyi’nin muhtemel tasarının maddelerinin da buna dahil olacağı ifade edildi.

Liderler görüşmede diplomatik çözüme yönelik önceliklerini dile getirdi ancak Esed rejiminin 21 Ağustos’ta gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısına karşılık uluslararası toplum tarafından verilebilecek her türlü cevabın geliştirilmesine devam edilmesinin önemini de vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Fransa ve İngiltere’nin ABD’nin değerli müttefikleri olduğu ve gelecek günlerde de bu ülkeler ile yakın fikir alışverişine devam edileceği ifade edildi.


CİHAN