Hollande,müdahale sözü vermedi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın emir vermesi halinde ordunun Suriye'ye askeri harekat için hazır olduğu belirtildi.

Hollande,müdahale sözü vermedi
29 Ağustos 2013 Perşembe 15:35 tarihinde eklendi.

Suriye Milli Koalisyonu Başkanı Ahmed Cerba'yı kabul eden Cumhurbaşkanı Hollande ise muhaliflere destek sözü verse de askeri operasyon taahhüdünde bulunmadı.

Fransa Savunma Bakanlığı Sözcüsü Pierre Bayle, Suriye'deki iç savaşa uluslararası müdahale kararı kapsamında Hollande'ın emir vermesi halinde silahlı kuvvetlerin harekata hazır olduğunu söyledi.

Suriyeli muhalif lider Ahmed Cerba'yı kabul eden Hollande ise muhalefete insani ve siyasi destek sözü verdi fakat askeri müdahaleye değinmedi. Fransa lideri, Suriye'de siyasi çözümün önemine dikkat çekti ve muhaliflerin güçlü bir alternatif haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Fransa'nın İngiltere ve ABD ile Esed rejimine karşı operasyon hazırlığında olduğu biliniyor. Paris yönetiminin amacının Esed rejimine kimyasal silah kullanamayacağını gösterecek bir şok yaşatmak olduğu, Suriye ile bir savaşa girmek olmadığı belirtiliyor. Hollande'ın, dört aydan az sürecek harekatlar için meclis onayı alması gerekmiyor.

Öte yandan Fransa'nın en modern savaş gemisi Le Chevalier Paul'ü Suriye harekatı için yola çıkardığı öne sürüldü. Fransız yetkililer ise basında çıkan bu haberle ilgili yorum yapmadı.


CİHAN