Hollywood filmlerinin Türk müzisyeni

ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Mersinli piyanist Cem Oslu, Hollywood filmlerin müziğine ve müzikallere imza atarak adından söz ettirirken, bu kez gözünü Broadway'deki müzikallere dikti.

Hollywood filmlerinin Türk müzisyeni
14 Eylül 2016 Çarşamba 11:09 tarihinde eklendi, 1.604 kez okundu.
ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Mersinli piyanist Cem Oslu, Hollywood filmlerin müziğine ve müzikallere imza atarak adından söz ettirirken, bu kez gözünü Broadway'deki müzikallere dikti.
 
Berklee Müzik Okulu'ndan mezun olduktan sonra Los Angeles'te Glasshouse Audio şirketinde besteci, Academy of Music for the Blind'nde piyano öğretim görevlisi, Creative Kids gençlik müzikal şirketinde müzik yönetmeni olarak çalışan genç piyanist Cem Oslu, bugüne kadar 'Alien's Sister', Fransız besteci Chopin'i konu olan '31Days', 'İnterior Nignt' filmlerinin müziğini besteledi. Peter Pan, Hairspray, Mary Poppins gibi müzikallerde müzik yönetmenliğini de üstlenen Oslu, aynı zamanda Academy for the Blind'nde (Görme Engelliler İçin Müzik Akademisi) müdür ve piyano hocası olarak çalışıyor.
 
Ağabeyinin kullanmadığı elektronik klavye ile müzikle tanışıp ardından bir yıl piyano eğitimi aldıktan sonra Bilkent Üniversitesi Müzik Okulu Lise bölümüne başlan Oslu, daha sonra üniversite eğitimi için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitti. Viyana'da eğitimini sürdürürken müzik teknolojine ilgisinin ortaya çıktığını fark eden Oslu, Berklee Müzik Okulu'nun Ankara'da düzenlediği yetenek sınavında başarılı olunca okula burslu olarak kabul edildi. Ardından Boston'a taşınarak Berklee Müzik Okulu'nda 'Film Müziği' ve 'Elektronik Yapım ve Tasarım' bölümlerini okuyarak 2 yılda mezun olup film endüstrisinin merkezi olan Los Angeles'a taşındı. Los Angeles'a taşınmasının ardından sektöre adım atan Oslu, bir Türk olarak birçok başarılı işe imza attığını belirterek şöyle devam etti:
 
"Ben Adana'da doğdum, Mersin'de büyüdüm. Burada 6'ncı sınıfta özel piyano derslerine başladım. Bir yıl ders aldıktan sonra sınavla Bilkent Üniversitesi'ne girdim. Orada 8'ncı sınıftan başladım. Liseyi Bilkent'te bitirdikten sonra Viyana'ya gittim. Viyana'da 2 yıl okudum ama oradaki üniversiteyi bitirmeden Berklee Müzik Okulu'na geçtim. Çünkü piyano çalmak dışında beste yapmakla da ilgileniyordum, film müziği yapmayı da istedim. Berklee Müzik Okulu'nda film müziği bölümünü 2 yılda bitirdim. Sonrada Los Angeles'a taşındım. Los Angeles'e ilk gittiğimde ilk olarak kısa filmlere müzik yazdım. En son yine uzun metrajlı bir filme müzik yazdım. Onun dışında gençler için bir müzikal programında müzik yönetmeni olarak çalışıyorum. İki yerde öğretmenlik, görme engelliler çocuklar içinde piyano öğretmenliğinin yanı sıra dışında özel öğrencilerim de var."
 
BROADWAY MÜZİKALLERİNDE İŞ YAPMAK İSTİYORUM
 
Film müziği yapmanın yanında da profesyonel olarak Broadway'deki müzikallere de iş yapmak istediğini ifade eden Oslu, bu anlamda da görüşmeler yaptığını ve teklif aldığını söyledi. Oslu şöyle konuştu:
 
"Broadway'de başarılı işler yapmak istiyorum. Belki orada daha büyük oyunlar için müzik yönetmenliği olabilir yada bir gün kendi müzikalimi yazarak onu sahneleyebilirim. Bunun dışında da piyano çalmaya da devam etmek istiyorum. Bu işler arasında son zamanlarda konser yapmaya vaktim olmuyor ama tekrar piyano çalmaya vakit ayırıp bir iki konser yapmak istiyorum. Piyano ve film müziği, her zaman hayatımın ciddi bir parçası olacak. Müzikal ve konser müziği de yazmaya devam etmek istiyorum. Müzikal anlamda çalışmalarımı ABD devam ettiriyorum. Aynı zamanda çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de görev alıyorum. Şimdi de gözüm Broadway'de çeşitli iş teklifleri var. Onları da değerlendirerek bir Türk olarak bu projelerde de yer alacağım" diye konuştu.