Hollywood’un en çekici İspanyolu

Oscar Ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem, 'önlenemez yükseliş' teriminin canlı bir örneği

Hollywoodun en çekici İspanyolu
31 Ocak 2011 Pazartesi 10:03 tarihinde eklendi, 2.407 kez okundu.

 

Javier Bardem’de başka bir şey var. Yakışıklılığı, şefkatli bakışları ve kimseyi umursamayan tavrıyla kadınların kayıtsız kalamayacağı erkeklerden o. Zaten öyle olmasa, Woody Allen gibi bir dâhi, “Vicky Cristina Barcelona” (Barselona Barselona) filminde Scarlett Johansson, Penelope Cruz ve Rebecca Hall gibi, birbirinden güzel 3 kadının aynı anda âşık olduğu adam olarak seçmezdi Bardem’i.
 
“Eat, Pray, Love” (Ye, Dua Et, Sev) filminde ise, her şeyi bırakıp dünyayı dolaşmaya karar veren bir kadının, “dünyanın öbür ucunda tanışmayı umduğu gizemli erkek” rolünü bu kadar başarıyla canlandıramazdı.
 
'BIUTIFUL BİR HAYAT TECRÜBESİ'
Javier Bardem 41 yaşında. Kendisinin kadınlarda uyandırdığı hissin benzerini erkeklere yaşatan İspanyol aktris Penelope Cruz ile evli. Son günlerde hayatı oldukça hareketli. Geçtiğimiz hafta baba oldu. Daha önce oynadığı filmlerden bambaşka bir portre çizdiği “Biutiful” filmiyle de Oscar’a aday olduğu açıklandı.
 
“En İyi Yabancı Film” dalında da Oscar’a aday gösterilen Biutiful’un diğer Bardem filmlerinden farkı, güzel kadınlar ve şehirlerdense, bu sefer hayatın acı gerçeklerinin ön planda olması. Bu bakımdan Biutiful, birçok sinema eleştirmeninin de dediği gibi çok “gerçek” bir film. Zaten Bardem de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu için “Inarritu bana bir rol değil, bir hayat tecrübesi önerdi. Ben de çekimlerin sürdüğü 5 ay boyunca bunu yaşadım” diyor. Bardem filmde, kansere yakalanan ve geride çocuklarına iyi bir hayat bırakmaya çalışan bir babayı canlandırıyor.
 
İNGİLİZCE BİLMİYORDU
Kanarya Adaları’nda dünyaya gelen Javier Bardem uluslararası anlamda tanınmasını sağlayan ilk İngilizce filmi ‘Before Night Falls’u ise 2000’de çevirdi. Ünlü aktör, bu filmdeki rolüyle ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Altın Küre’ye aday gösterilen ilk İspanyol oldu.
 
Bardem İngilizce öğrendikten sonra, daha önce reddettiği Malkovich’in ‘The Dancer Upstairs’ filminde de oynadı. Malkovich, hayran olduğu Bardem için, “Avrupa’daki, hatta belki de dünyadaki en iyi genç aktör. Bir boğa kadar güçlü, ama aynı zamanda çok maskülen bir kırılganlığa da sahip” demişti.
 
SOSYOPAT KATİL ROLÜYLE OSCAR
Bardem, sosyopat bir katili canlandırdığı No Country For Old Men (İhtiyarlara Yer Yok) filmindeki performansıyla 2007 yılında ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında Oscar aldı. “Hollywood’un en çekici İspanyol’u” olarak tanınmaya başlayan Bardem, bir sonraki sene Woody Allen’ın Vicky Cristina Barcelona (Barselona Barselona) filmiyle oyunculuğunu bir kez daha kanıtladı.
 
Biutiful ile tüm dünyadan sinema eleştirmenlerinin beğenisini toplayan sanatçı, bu rolüyle Oscar’ın en güçlü adaylarının arasında gösteriliyor.
 
PENELOPE CRUZ İLE EVLİ
Otomobil kullanmayı bilmeyen sanatçı, birçok röportajında aktör değil, “işçi” olduğunu vurguluyor. Ateist olduğu bilinen Bardem, eşcinsel evlilikler hakkında, “Eğer gay olsaydım, sırf kiliseyi kızdırmak için hemen evlenirdim” diyecek kadar da cesur. 2007 yılında Penelope Cruz ile birlikte olmaya başlayan aktör, geçtiğimiz temmuzda Bahama Adaları’nda gizlice evlendi. Çift geçtiğimiz hafta bir erkek çocuk sahibi oldu.

Habertürk