Hollywood'un Türk efekt ustası!

Metin Güngör, ''En iyi görsel efekt'' Oscar'ını alan Hollywood'un önemli yapımlarının dijital efektlerine imzasını atıyor.

Hollywoodun Türk efekt ustası!
22 Eylül 2012 Cumartesi 14:03 tarihinde eklendi, 1.463 kez okundu.

 

''En iyi görsel efekt'' Oscar'ını alan Hugo'nun yanı sıra Conan, Harry Potter, Cinderella Man ve Gladyatör gibi birçok Hollywood yapımının hayal dünyalarını dijital efektlerle gerçeğe dönüştüren Metin Güngör, şimdi de Cehennem Melekleri-2 filminin mekanlarını hazırladı.
 
Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger ve Jet Li gibi dünyaca tanınan ünlüleri aynı filmde birleştiren Cehennem Melekleri 2'nin dijital efektlerine imza atan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kaliteli görsel efektler için aslında yurt dışına veya Hollywood'a gitmeye gerek yok, burnumuzun dibinde, kendi ülkemizde çok yetenekli sanatçılarımız var, asıl onları görmeyi bilmeliyiz'' dedi.
 
Güngör, ''Ancak sorun şu ki, Türkiye'deki yapımlarda görsel efektlere mümkün olamayacak kadar az bütçe ayrılıyor ve buna karşın inanılmaz zorlu efektler yapılması isteniyor. Bu nasıl mümkün olur anlamıyorum'' şeklinde konuştu