Hong Kong yine karıştı

Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler devam ederken, bugün gösterileri düzenleyen öğrencilere karşıt gruplar müdahale etti

Hong Kong yine karıştı
23 Ekim 2014 Perşembe 20:44 tarihinde eklendi.

Hong Kong’da ‘Merkezi İşgal Et’ (Occupy Central) grubunun devam eden protestolarına karşı olan karşıt grup, eylemcilerin sokaklara kurdukları bariyerleri kaldırmak istedi, ancak başaramadı. Bunun üzerine eylemciler bariyerleri daha da güçlendirdi.

Öte yandan Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Halkın Günlüğü gazetesi, "Occupy Central" hareketinin bölgenin demokratik gelişimini engellediğini, gösterilerin ise kanunsuz olduğunu ileri sürdü.

İngilizce yayımlanan Çin Günlüğü gazetesi de manşetine "Göstericiler, mahkemenin kararlarına uymuyor’" başlığını çekti. Hong Kong’da mahkeme, bazı ulaştırma şirketlerinin başvurusu üzerine göstericilerin sokaklardan çekilmesi yönünde karar vermişti. Salı günü hükümet ile göstericiler arasındaki ilk resmi görüşmede ise bir sonuç alınamamıştı.

Göstericiler, 26 Eylül’den beri 2017’deki genel seçimlerin evrensel standartlarda yapılmasını istiyor ve Pekin’in seçimlere müdahalesine karşı çıkıyor. Çin ise seçimlerdeki adayların, 1200 kişilik geniş temsilli bir heyet tarafından belirlenmesini istiyor. 


CİHAN