Hopa davası başladı

Hopa'da çıkan olaylarla ilgili Ankara'da düzenlenen gösterilere dair başlatılan soruşturma kapsamında, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince haklarında dava açılan 28 kişinin yargılanmasına başlandı.

Hopa davası başladı
09 Aralık 2011 Cuma 12:13 tarihinde eklendi.

 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla çok sayıda sanık avukatı katılıyor. Salonun yeterli olmaması nedeniyle duruşmaya izleyici olarak sadece sanık aileleri, milletvekilleri ve gözlemciler alındı. 
     
Sanıklara destek vermek isteyen birçok kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren adliye önünde toplandı. Eyleme bazı CHP ve BDP milletvekilleriyle çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasi partiler de destek verdi. 
     
Pankartlar açan ve sanıkların fotoğraflarını taşıyan grup, tutuklu sanıkların serbest bırakılmasını istedi. 
     
Eylemde, üzerinde "Böyle oyun görülmedi Ankara Adliyesinde" yazılı, tiyatroyu temsil eden maskeyle adalet terazisi ve orağın bulunduğu maket dikkati çekti. 
     
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, burada yaptığı kısa konuşmada, "Zalimin zulmüne direnmek eşkiyalıksa bu bizim taşıyacağımız en büyük onurdur. Bugün bu yargılama bitecek, çocuklarımızı alıp gideceğiz" dedi. 
     
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da Türkiye'de özgürlük, adalet, kardeşliğin yok edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, haksızlığı, halkın güç birliğinin giderebileceğini söyledi. 
     
"Özel yetkili mahkemelerin de Devlet Güvenlik Mahkemeleri gibi tarihin çöplüğüne atılacağını" ifade eden Kaplan, "Darbeler hukuku sürüyor. Siz adaletin simgesi değil, adaletsizliğin simgesi oldunuz. Bu halk bir gün bunun hesabını sorar" dedi. 
     
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da yaptığı açıklamada, mahkemelerin eleştiri hakkını kullananları "eşkiya" olarak nitelemeyeceğine inanmak istediklerini belirterek, "adalete güveniyor, yargı bağımsızlığına inanıyoruz, bağımsız yargımızın demokrasinin en büyük teminatı olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı. 
     
Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de konuşma yaptı. 
     
Konuşmaların ardından tulum eşliğinde horon tepen grup üyeleri, daha sonra duruşmanın sonucunu beklemek üzere Ankara Adliyesinin yan tarafına alındı. 
     
Daha sonra CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın da aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekillerinden oluşan heyet, duruşma salonuna girdi. 
     
Tutuklu sanıklar salona girerken izleyicilerce alkışlandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, izleyicileri "duruşmada ciddi olmaları" konusunda uyardı. 
     
Çok sayıda polis de adliye önünde güvenlik önlemi aldı. Adliyeye girecekler, üzerleri aranarak içeri alındı. Adliye çevresine, polis panzerleri yerleştirildi.