Hopa'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Artvin’in Hopa ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi

Hopada Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
02 Temmuz 2013 Salı 12:28 tarihinde eklendi.

Törenler Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından etkinliklere geçildi. Hopa limanında büyükler ve küçükler kategorilerinde yapılan yüzme yarışları alkışlanırken etkinliklerin içinde yer alan yağlı direkten bayrak alma yarışması büyük heyecana sahne oldu.

Kutlamalara Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ergene, Gümrük Müdüresi Nergiz Tünaydın, Liman Başkanı İshak Özdemir, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıd. Üsteğmen Alper Bektaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlhan Şenlik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve vatandaşlar katıldılar.

Kaymakam Akdaş ve Liman Müdürü Özdemir, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. Liman başkanı İshak Özdemir, Denizcilik Bayramı kutlamalarının 87. yılının kutlandığını hatırlatarak, büyük Türk denizcisi ve ilim adamı Piri Reis’in 1513 yılında çizdiği ilk dünya haritasının 500 yılı olması dolayısıyla Unesco tarafından bu yılın 'Piri Reis Haritasını Anma Yılı' ilan edildiğini hatırlattı. Özdemir, Piri Reis'i rahmetle andı.

Özdemir, Kaymakam Akdaş'a Belediye Başkanı Kasımoğlu'na ve Park Denizcilik adına satın alma müdürü Volkan Bıyıklı’ya Piri Reis'in yaptığı haritanın örneğini hediye etti. Atatürk Lisesi folklor ekibinin gösterisinin ardından yarışmalara geçildi. Küçükler 50 metrede Muhammet Akbulut birinci, Alper Tuzcu ikinci ve Hakan Beşlide üçüncü oldu. 50 metre büyüklerde Erdem Cihan birinci, Emrah Kibar ikinci ve Timuçin Köse de üçüncü geldi. Küçükler 50 metre sırtüstü yarışmasında Muhammet Y. Akbulut birinci, Mert Zafer ikinci ve Adem Aşık üçüncü geldi. Büyükler 50 metre sırtüstü yarışmasında Gökhan Kapucu birinci, Fehmi Kibar ikinci ve İbrahim Sevimli de üçüncü oldu. 100 metre büyükler yüzme yarışmasında Emrah Kibar birinci, İzzet Özgüç ikinci ve Timuçin Köseoğlu da üçüncü geldi.

Yağlı direkten bayrak alma yarışmasında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Şaban Pehlivan bayrağı almayı başardı. Yarışma sonunda dereceye girenlere Hopaport tarafından madalya ve para ödülü verildi.


CİHAN