Hortum seraları yıktı geçti

Antalya'nın Demre İlçesi'nde dün gece meydana gelen hortum nedeniyle birçok sera yerle bir oldu.

Hortum seraları yıktı geçti
02 Ekim 2013 Çarşamba 11:10 tarihinde eklendi.
İlçede yaklaşık 100 dönüm seranın hortumdan zarar gördüğü sanılıyor.
 
Olumsuz hava koşullarının etkilediği Demre'de, akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar yüzünden elektrikler kesildi. İlerleyen saatlerde başlayan şiddetli yağmurun ardından, 02.00'ye doğru denizde oluşan hortum birçok serayı ve ağaçları yıktı geçti.
 
Gökyazı ve Yaylakaya mahalleleri ile Beymelek Beldesi'nde bazı cam seralar kullanılmaz hale geldi, plastik seralardaysa örtüler uçtu, fideler yerle bir oldu. Demre'de etkili olan hortum, seraların dışında bazı yerlerde ağaçların yerinden sökülmesine yol açtı.
 
Kötü havaya rağmen seraları tekrar düzenlemeye çalışan birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı. 5 dönüm serası yıkılan üretici Hüsnü Sarıer, olayı anlatırken, "Gece saat 2 gibi çok büyük bir gürültü ile uyandım, kalktım. Dışarı çıkacak halim yoktu, korkudan titredim. Biraz sonra dışarı çıktım. Ne cam kalmış ne plastik sera. Üzücü bir halde" dedi.
 
METREKAREYE 52 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ
 
Antalya kent merkezinde de gece hafif rüzgarın ardından başlayan sağanak yağış, sabaha kadar belirli aralıklarla devam etti. Yağış nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı. Araçlar ilerlemekte zorlanırken, bazıları da arıza yaptı. Yanlarında şemsiye olmayan ve yazlık giysileriyle dışarda olan Antalyalılar beklenmedik yağmurla ıslandı. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün ve yarın da yağış beklendiğini, metrekareye dün gece 52 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

DHA