'Hrant Dink suikastı'nda şok iddia!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Özkılınç'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi

Hrant Dink suikastında şok iddia!
29 Nisan 2016 Cuma 13:44 tarihinde eklendi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin tespiti için ön inceleme ve araştırma raporları düzenlemekle görevlendirilen dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında, cinayete katkıda bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin tespitinin engellenmesi kastıyla hareket ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.
 
"ÜYESİ OLMAMAKLA BİRLİKTE, AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETTİĞİ.."
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Özkılınç'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi. Özkılınç'ın düzenlenen raporların tümünde "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü" nün amaçları doğrultusunda hareket ederek, örgüt yöneticisi ve üyelerini koruduğu öne sürülüyor. 
 
AİLE "ŞİKAYETİÇİ", BAŞMÜFETTİŞ "ŞÜPHELİ"
 
İddianamede, "şikayetçi" olarak Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Hasrof Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink, "şüpheli" olarak dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç yer alıyor. Yeni iddianamenin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Hrant Dink suikastine ilişkin "Kamu görevlilerin ihmali" ana davasıyla birleştirilmesi de talep ediliyor.