Hristofyas platforma gidecek

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas daha önce üç kez ertelediği sondaj platformu ziyaretini bugün gerçekleştirecek. Rum radyosu, Hristofyas'ın platformu saat kaçta ziyaret edeceğini ise belirtmedi.

Hristofyas platforma gidecek
21 Kasım 2011 Pazartesi 10:59 tarihinde eklendi.

 

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde "Münhasır Ekonomik Bölge" (MEB) içinde yer alan ve Afrodit olarak isimlendirilen 12. parselde Rumlar adına petrol ve doğalgaz arama sondajlarını yürüten "Homer Ferrington" platformunu ziyareti Doğu Akdeniz'de tansiyonu yeniden yükseltecek.
 
Rum radyosu, çeşitli nedenlerden dolayı daha önce üç kez ertelenen ziyaretin bugün yapılacağını duyurdu, ancak saat belirtmedi.
 
Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, "ziyaretin sembolik ve siyasi anlamı olduğunu" söyledi.
 
Hidrokarbon konusunun hükümetin öncelikleri arasında en üst sırada olduğunu ifade eden Stefanu, Rum yönetiminin sözde MEB'inde araştırma yapasının "egmenlik hakkı" olduğunu iddia etti.
 
GAZETECİLER EŞLİK ETMEYECEK
Hristofyas'ın platforma çıkacağını ve yerinde çalışmalar hakkında bilgi alıp döneceğini kaydeden Stefanu, pratik nedenlerden dolayı, Hristofyas'a gazetecilerin eşlik etmeyeceğini, ziyaretin bir kameraman ve bir fotoğrafçıyla belgeleneceğini belirtti.
 
Hristofyas'a, platformu ziyaretinde, Rum Ticaret ve Sanayi Bakanı Praksula Antoniadu ile Rum Tarım Bakanı, Rum yönetimi sözcüsü ve Rum başkanlık müsteşarı eşlik edecek.
 
Rumlar, tek yanlı ilan ettikleri sözde MEB içinde yer alan 12. parselde, 18 Eylül'de petrol ve doğalgaz arama sondajına başlamıştı.