HSYK 37 hakimi AİHM'e gönderiyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) "Hakim ve Savcıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Hakkındaki Farkındalıklarının Arttırılması Projesi" kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderilecek isimler belli oldu.

HSYK 37 hakimi AİHMe gönderiyor
28 Temmuz 2013 Pazar 10:23 tarihinde eklendi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) "Hakim ve Savcıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Hakkındaki Farkındalıklarının Arttırılması Projesi" kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderilecek isimler belli oldu. Projesi kapsamında 17-19 Eylül 2013 AİHM ziyareti için 37 hakim katılacak.

"Hâkim ve Savcıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Hakkındaki Farkındalıklarının Arttırılması Projesi" kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine düzenlenecek olan ziyarete katılmak üzere kadastro hâkimleri arasından katılımcıların belirlenmesi hususu Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesince görüşülerek Strazburg'a düzenlenecek ziyarete katılmak üzere 18/07/2013 tarih ve 1443 sayı ile izin verildi.

Çalışma ziyaretlerinin ulaşım giderleri, rehberlik ve resmi tercüme hizmetleri ile şehir içi ulaşım giderleri Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bütçesinden, konaklama ve iaşe giderleri ise Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bütçesinden katılımcılara ödenecek harcırahlardan karşılanacak.
37 hakimden 31 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine kadar güncel telefon, e-mail ve varsa pasaport numaralarını inanc.zengin@hsyk.gov.tr (0312 204 15 20) adresine bildirmeleri gerekiyor. Katılımcıların bilgilendirilmesi elektronik posta yolu ile bildirdikleri adreslere yapılacak.

Aydın, Çankırı, Uludere, Afyonkarahisar, Ardahan, Göle, Bucak, Çorum, Düzce, Akçakoca, Erciş, Espiye, Görele, Aralık, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Azdavay, Midyat, Ordu, Gölköy, Mesudiye, Osmaniye, Sakarya, Malkara, Hozat, Ünye, Kumru, Zonguldak, Devrek ile Yargıtay'dan toplam 37 hakim bu projeye katılacak.


CİHAN