"HSYK yanlışı Bağdat’tan dönecek"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yanlış Bağdat’tan döner misali, HSYK yasasındaki yanlışın da Bağdat’tan döneceğini düşünüyorum." dedi.

HSYK yanlışı Bağdattan dönecek
01 Mart 2014 Cumartesi 19:24 tarihinde eklendi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’e geldi. Destici, İl Başkanı Yavuz Uluer ve Nevşehir Belediye Başkan adayı Fatih Sağlamkardeş tarafından konvoy eşliğinde Uçhisar beldesi girişinde karşılandı. Karşılama sırasında MHP Belediye Başkan adayı Mehmet Varol ile İl Başkanı Göksel Taşçı da gelerek Genel Başkan Destici ile bir süre sohbet etti. Seçim otobüsüne geçen Destici ve beraberindekiler birlikte kent merkezinde vatandaşları selamladı, esnaf ziyaretinde bulundu.

Bu sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında tutuklananların tamamının serbest kalmasının milletin gözü önünde gerçekleştiğini vurguladı. Türkiye'de hukukun üstünlüğünün işlediği bir dönemin değil, tam tersine üstünlerin hukukunun geçerli olduğu bir dönemi yaşandığını kaydeden Mustafa Destici her şeyin başının adalet olduğuna dikkat çekti. Destici, bir ülkede adalet terazisinin şaşması, bozulması halinde ülkede kargaşa, çatışma ve kaosun olacağını belirtti.

"HSYK TASARISI YANLIŞTIR"

HSYK'daki yeni yapılanmayı doğru bulmadıklarını açıkladıklarını belirten Destici şöyle konuştu: "Çünkü biliyorsunuz bu düzenleme 2010 yılı refarandumunda halka sorularak, evet oylarıyla, anayasa değişikliği ile yapıldı. Hayır diyenlerde evet diyenlerde siyasi bir tercih kullandı.

Milletin oyu ile anayasa değişti. Ama şimdi bu hükümet tutuyor milletin oyu ile anayasa ile yapılan bir değişikliği meclise sadece kendi grubu, diğer partilerden bir tek destek bile olmadan yeni bir düzenleme yaptı ve bu da bize göre yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kaldırdı. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan bunu veto etmesini bekliyorduk. Ama son dönemde ne hikmetse hükümet tarafından gönderilen gece yarısı yapılan yasaların tamamını Cumhurbaşkanı onayladı.

Ben bunu da milletimizin takdirine bırakıyorum. Bence herkes kendi hesabını yapmadan önce ülkenin, milletin, vatanın, devletin geleceğini düşünmesi gerekir. Kuvvetler ayrılığının bağımsızlığı Cumhurbaşkanımızın denetim ve gözetimindedir. Cumhurbaşkanımız her üç kuvvetde hakkına sahip çıkmalı ve birbirine ezdirmemelidir. Ama o topu anayasa mahkemesine attı. İnşallah nasıl ki yanlış Bağdat’tan döner misali bu yanlışında Bağdat’tan döneceğini düşünüyorum.”

"DERSHANELERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ"

Dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını da kaydeden Destici, bunu hükümet- cemaat kavgasını dışında olarak eğitim açısından değerlendirerek söylediklerini belirtti. Okullar arasında kalite farkların bulunduğunu belirten Destici, dershanelerin öğrencilerin takviye ihtiyacını kapattığına dikkat çekti.

Dershanelerin kapatılması sonucunda fakir ve zengin çocukları arasında eğitim açısından uçurumun artacağını kaydeden Destici, durumu iyi olan ailelerin çocuklarına özel hocalar tutarak takviye aldırabileceklerini belirtti.

"SÖZ VERDİKLERİNİN TERSİNİ YAPIYORLAR"

İktidarın milete söz verdiklerini değil, söz vermediklerini yaptıklarını anlatan Destici, “Millete yeni anayasa, daha çok demokrasi, dediler tam tersini yaptılar. İnternete bile yasak getirdiler.Yolsuzlukla mücadele dediler ne kadar yolsuzluğun içine battıklarını görüyoruz.

PKK ile pazarlık edeceğiz demediler, kökünü kazıyacağız dediler ama gittiler pazarlık ettiler. PKK’nın siyasi partisinin sözcüsü seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz diyor, hükümetten tık yok. Geçtiğimiz hafta sonu Siirt’te mehter takımı ile bir caddeden bir caddeye kadar yürüdük. Oradaki kardeşlerimiz de bu durumdan rahatsız. Bu Anadolu toprakları hepimizin. Büyük Türk milleti bunların hevesini boğazlarında bırakacaktır.” diye konuştu.

BBP Lideri Mustafa Destici sonrasında aday tanıtım çalışmaları için Aksaray’a hareket etti.


CİHAN