HSYK'nın hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), hakim ve cumhuriyet savcısı ile iki yıllık stajlarının ardından mesleğe kabul edilen idari hakim adaylarının atamasını gerçekleştirdi.

HSYKnın hakim ve savcı atamaları Resmi Gazetede
27 Temmuz 2013 Cumartesi 10:54 tarihinde eklendi.

Atama kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İdari Yargı Hâkim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliği'nin Geçici 3. Maddesi'ne göre, ‘iki yıllık staj sürelerini tamamlamış ve mesleğe kabullerine karar verilerek Danıştay tetkik hâkimliğine atanmak için Danıştay Başkanlık Kurulu'ndan olumlu görüş alınmış bulunan idari yargı hâkim adayları, 3825 sayılı yasanın geçici 5. maddesinde öngörülen koşullara göre ad çekmeye tabi olmaksızın doğrudan Danıştay tetkik hâkimliğine kadro ve ihtiyaç durumuna göre Kurulca atanabilirler’ kuralı uyarınca HSYK, Üçüncü Dairesince mesleğe kabullerine karar verilen İdari Yargı Hakim Adaylarının atanmalarına ilişkin kararnameyi tamamladı.

Buna göre, 46 idari yargı hakim adayı, 14 idari yargı hakimi, 106 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısının ataması yapıldı. Ataması yapılan hakim ve savcıların isimleri ile görev yerlerinin listesi Resmi Gazete'de yer aldı.


CİHAN