Hugo Chavez, Taksim'de anıldı

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen AKA-DER, Kaldıraç, Mücadele Birliği, ÖDP ve Özgür Lise inisiyatifleri salı günü hayatını kaybeden Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez'i andı.

07 Mart 2013 Perşembe 23:45 tarihinde eklendi.

Saat 19.30'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup üyeleri lise önüne pankart ve dövizler bıraktı. Hugo Chavez'in posterlerini ve resimlerini lise duvarına asan grup üyeleri bir süre slogan attı.Daha sonra mumlar yakan eylemciler, Chavez için açılan taziye defterini imzaladı.

Chavez için saygı duruşunda bulunulmasının ardından anma etkinliğine katılan Venezüella İstanbul Başkonsolos vekili Oscar Alejendro Gvedze Sequera bir konuşma yaptı. Konsolos vekili "Venezuella halkı adına burada olduğunuz ve yaptığınız her şey için çok teşekkür ederiz. Chavez 14 yıl boyunca Venezuella hükümeti için çalıştı.Yaşadığı topraklara aşk doluydu.Bütün dünyaya aşk doluydu.Bu aşk için savaştı.Kendisini de bu yolda kaybettik.Onun yaptıklarını silmek için bir ömür yetmez" dedi.

Başkonsolos vekili konuşmanın ardından Chavez için açılan defteri imzaladı. Anma etkinliği okunan şiirlerle ve Grup Yorum'un seslendirdiği Çav Bella şarkısı ile son buldu.


DHA