"Hukuk yer altına gömüldü"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dün Zekeriya Öz’ün yaptığı açıklamaların Türkiye’de hukukun yer altına gömüldüğünün açık işareti olduğunu söyledi.

Hukuk yer altına gömüldü
09 Ocak 2014 Perşembe 21:12 tarihinde eklendi.


Türkeş, yaptığı yazılı değerlendirmede, demokratik bir nizamda "kuvvetler ayrılığı" ilkesinin bu denli zedelendiği bir ortamın kabul edilebilir olmadığını vurguladı. MHP’li Türkeş, "Başbakanlık ofisinin Sayın Öz’ün açıkladığı iddialara verdiği cevap ise fevkalade düşündürücüdür.

Başbakanlık kaynakları iddiaları reddetmiş ve artık alışılageldik bir üslupla ‘yalan’, ‘iftira’ ifadelerini kullanmıştır. Mademki Sayın Erdoğan ‘kimseyi birine göndermemiştir’, o halde Sayın Öz’e gidip Sayın Erdoğan’ın adını kullananlar kimlerdir? Başbakan bunu hiç mi merak etmemektedir? Verilecek "normal" bir tepkide en azından söz konusu şahısların kimlikleri sorulur ve Sayın Öz’e Başbakan’ın ismiyle tehdit savuranların kim oldukları sorgulanırdı. Ne var ki, Başbakanlık, yine bir "panik atak" haliyle, alelacele bir bildiri yayınlamış ve kamuoyunu kuşkulandırmıştır." görüşünü beyan etti.

"BAŞBAKANIN GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞMASI TÜRKİYE’YE ZARAR VERİYOR"

Başbakan Erdoğan’ın günü kurtarmaya çalışmasının hatalar zincirini tetiklediğini netice itibarıyla zarar görenin de Türkiye olduğuna işaret eden Türkeş, sözlerini, “Başbakan’ın içini öyle bir hırs kaplamıştır ki, hadiseleri sağlıklı tahlil edememektedir.

Kendisinin yasadığı bu körelme, tarihten ders ve ibret almasına da mani olmaktadır. 1970'lerde dönemin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Richard Nixon da, ‘Watergate’ skandalı sebebiyle savcılara savaş açmıştı. Fakat ne oldu? Neticede hak ve hukuk galip geldi, Nixon ise utanç içinde istifa edip gitti. Tarih, AKP gibilerini çok gördü, hem de her ülkede ve her coğrafyada. Ve Tarih, nihayetinde, hepsini layık oldukları şekilde göndermiştir.” diye sürdürdü.

"ADALET, HEM DE HEMEN"

Tuğrul Türkeş, bugünün “kumpas” teorisyenlerine de bir çift sözleri olduğunu belirterek, şunları ifade etti: "Şimdi ‘kumpas’ kurulduğunu söyledikleriniz, bunu aylar, hatta yıllar öncesinden dillendiriyorlardı. O zamanlar bu şerefli söz konusu davaların ‘kumpas’ olduğunu bildikleri halde Türk adaletinden kaçmadılar; gittiler, ifadelerini verdiler, cezalarına razı oldular.

Eski Genelkurmay Başkanı’nın dahi adalete teslim olduğu yerde, bir Başbakan’ın oğlunun da teslim olması gerektiği aşikârdır. Başbakan’ın bu verimsiz inadı karşısında toplumumuzun hukuka olan güveni sarsılmaktadır. Herkesin kendi adaletini tesis etmeye çalıştığı bir ülkede hukuk değil, orman kanunları yerleşecektir.

Başbakan korkuyorsa, çekiniyorsa, kızıyorsa, o halde bu istikamette devam etsin - yapacağı tek şey tükenişini hızlandırmak olacaktır. Buna ses çıkaracak değiliz. Ancak erklerin birbirlerine neredeyse kılıç çektikleri bir atmosferde, devletin başının inisiyatif alma zamanının çoktan geldiği kanısındayız. Bunu hatırlatmak mecburiyetindeyiz. Türk kamuoyu; çok ciddi, inandırıcı ve dürüst izahatlar beklemektedir. Şayet bu izahatlar verilmez ise; anarşi ve kaos büyüyecek, ülkemiz tamamıyla yönetilemez duruma gelecektir.

Onun için Türk kamuoyu adına sesleniyoruz; Adalet, hem de hemen."


CİHAN