''Hukuksuzluğa 'dur deme' zamanı''

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 30 Mart mahalli seçimlerinin her türlü hukuksuzluğa ve yürütme eliyle hukuku rafa kaldıranlara bir 'dur deme' seçimi olacağını söyledi.

29 Mart 2014 Cumartesi 14:46 tarihinde eklendi.

AKP hükümetinin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası hayata geçirdiği antidemokratik uygulamalarla ülkeyi yasaklı hale getirdiğini belirten Öztürk, 4 eski bakanın rüşvet ve yolsuzlukla ilgili TBMM'ye gönderilen fezlekelerin okutulmamasının bir anlamda yasama ve milli iradenin susturulması anlamına geldiğini kaydetti.

AKP hükümetinin yürütme eliyle yargıyı kuşatarak etkisiz hale getirdiğini savunan Öztürk, HSYK'nin yürütme eliyle Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline getirilmesinin üzüntü verici olduğunu belirtti.
30 Mart'ta partileri CHP'nin ülke geneli, Antalya ve Manavgat'ta birinci parti çıkacağına yürekten inandığını belirten

Öztürk, "30 Mart seçimi tarihi öneme sahip. Yarınki seçim aynı zamanda yolsuzluğa, rüşvete ve ülkeyi talan etmeye bir deme seçimi olacaktır. 12 AKP hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiği ortada. AKP hükümeti antidemokratik uygulamalarla ülkede yargıyı işlemez hale getirdi. Ülkemiz yasaklı ülke konumuna geldi. Ülkemiz maalesef Twitter ve You Tube'nin yasaklandığı bir ülke konumunda. Bu sebeple 30 Mart ülkemizin geleceği için tarihi öneme sahip. " dedi.

Öztürk, 30 Mart seçimlerinin sonuçlarının duyulmasına hiç kimsenin engel olamayacağını ve özgür basının hiç bir zaman susturulamayacağını ifade etti. Seçmenin sandıkta verdiği oyunun sonuçlarını öğrenmesinin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Öztürk, milli iradenin sandıkta tecellisinin duyulmasına hiç bir gücün engel olamayacağını sözlerine ekledi. 


CİHAN