"Hukukun üstünlüğünü istiyoruz"

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, iktidarın, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda halkın sandıkta verdiği demokratik hakları keyfi uygulamalarla yok ettiğini savundu.

Hukukun üstünlüğünü istiyoruz
12 Şubat 2014 Çarşamba 20:40 tarihinde eklendi.

Parti binasında basın açıklaması yapan Çayır, iktidarın son 2 aydır antidemokratik uygulamalarıyla Türkiye'yi parti devletine doğru götürdüğünü bununda üzüntü verici olduğunu kaydetti.

12 Eylül referandumunda halkın yüzde 58'nin 'yetmez ama evet' dediği bir çok maddenin hükümet tarafından rafa kaldırıldığını belirten Çayır, yürütmenin yargı üzerindeki baskının Avrupa Birliği(AB)'ne girmek için mücadele eden bir ülkeye yakışmadığını söyledi.

30 Mart mahalli seçimlerinin aynı zamanda Türkiye'yi parti devletine doğru götürmek isteyen iktidara bir dur deme olacağını vurgulayan Çayır, "Maalesef referandumda kazınılan demokratik hakları iktidar bir bir yok etti. HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın basın müşavirliği olmasına karşıyız.

İnternette sansüre hayır diyoruz. Hiç bir yasal işlem olmadan internet ağının kesilmesine karşıyız. İnternete sansürü kınıyoruz. Özgür bilgi almayı hiç kimse engelleyemez. İnternet verilerinin 2 yıl saklanması da ayrı bir fişmedir. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü istiyoruz." ifadesini kullandı. 


CİHAN