"Hükümet BÇG'den haberdardı"

28 Şubat soruştumasında hakkında tutuklama kararı verilen emekli orgeneral Çetin Doğan, savcılık ifadesinde Batı Çalışma Grubu'nun siyasilerin desteği alındıktan sonra faaliyete geçtiği iddiasında bulundu.

Hükümet BÇGden haberdardı
29 Mayıs 2012 Salı 21:49 tarihinde eklendi.

 

Hakkında tutuklama kararı verilen isimlerden olan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı  emekli orgeneral Çetin Doğan, savcılık ifadesinde çarpıcı iddialarda bulundu.
 
Aynı zamanda Balyoz davasının tutuklu sanığı olan Doğan, 'yapılanların hükümetin bilgisi dahilinde olduğunu' söyledi.
 
Hakkındaki darbe suçlamalarını reddeden Doğan ifadesinde şu bilgilere yer verdi:
 
"13 Mart 1997'de Bakanlar Kurulu'nun yaptığı gizli toplantıyla, 28 Şubat kararları değerlendirildi ve desteklendi. Bu toplantının ardından tüm bakanlıklara 28 Şubat kararları ve bir basın bildirisi gönderildi. Bakanlıklar bu hareketi gönülden desteklediklerini belirttiler. Sonra biz çalışma başlattık."
 
Siyasilerin desteği alındıktan sonra Batı Çalışma Grubu'nun faliyete geçtiğini belirten Doğan,
 
MESUT YILMAZ'DAN GENELGE
Refah-Yol hükümetinden sonra iktidara gelen hükümetin koalisyon ortağı Mesut Yılmaz'ın da MGK kararlarının uygulanması için iki kez genelge yayınladığını anlattı.
 
MİT'TEN İRTİCA RAPORU
Doğan'ın ifadesinde Milli İstihbarat Teşkilatı ile ilgili iddialar da vardı. Doğan, MİT'in irtica tehdidini işaret eden raporları olduğunu ileri sürdü.
 
Diğer komutanlar ise ifadelerinde MGK'da Batı Çalışma Grubu'nun kurulmasına ilişkin bir değerlendirme yapılmadığını, kuvvet komutanları olarak bu çalışmaya dahil olmadıklarını savundular.

NTV