"Hükümet, devletin 100 yıllık sistemini değiştiriyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "halkın 17 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk, arsızlık ve hırsızlıktan illallah ettiğini" söyledi.

Hükümet, devletin 100 yıllık sistemini değiştiriyor
02 Şubat 2014 Pazar 18:59 tarihinde eklendi.

Gürhan, "Adalet sistemini değiştiriyorlar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100 yıllık geleneklerini, sistemini değiştiriyorlar. Hak, hukuk hiçbir yerde kalmadı. Yasama, yürütme ve yargı erklerini bir kargaşanın içine sürüklediler." dedi.

BBP Balıkesir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen törende, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partinin adayları tanıtıldı. Salih Tozan Kültür Merkezi'ndeki törene BPP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, İl Başkanı Zekai Çakır, ilçe başkanları, adaylar ve partililer katıldı.

Mehteran takımının konseriyle başlayan aday tanıtım töreninde açılış konuşmasını yapan BBP Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, Balıkesir'in yerel seçimlere büyükşehir olarak katılacağını belirterek, "Hazineden tek kuruş alamadan, tamamen çocuklarımızın rızıklarından kestiğimiz parayla seçimlere katılacağız. Milletimizi Meclis'te bulunan üç partiye mahkum etmeyeceğiz.

Milletimize 'çare var, çare BBP' diyeceğiz. Gitmediğimiz köy, kapısını çalmadığımız ev, elini tutmadığımız esnaf ve elini öpmediğimiz büyüğümüz kalmayacak. Balıkesir'in temiz, dürüst ve eli hiçbir pisliğe bulaşmamış yöneticilere ihtiyacı var. Çıktığımız bu kutlu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

BBP Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Geraslan ise herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, "Eğer gereğini yapmazsak şehidimizden utanmamız lazım. Bundan sonra durmak yok. Balıkesir'i layık olduğu yere taşımak için el birliğiyle gayret edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde projelerimizi de açıklayacağız." diye konuştu.

"BAŞBAKAN MİLLETİN İÇİNDE OLDUĞU UÇAĞI YERE ÇAKIYOR"

Daha sona kürsüye çıkan BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan ise Balıkesir'in davalarına hizmet etmiş arkadaşlarla yoğunluğu olan bir şehir olduğunu söyledi. "Bugünlerde ülke yönetiminin en çok muhtaç olduğu dürüstlük kavramını görüyorsunuz." diyen Gürhan, "Bugün televizyonlarda bakanların, hükümetin ve yöneticilerin bir takım yolsuzluklara, arsızlıklara ve hırsızlıklara bulaştığını görüyorsunuz.

Bunu görünce yüreğimiz sızlıyor. Biz hiçbir yere yaslanmadık. Ne AB'ye, ne lobilere, ne faizcilere ne de holdinglere yaslandık. Yaslandıysak Hakk'a yaslandık. 20 yıllık siyasi hayatımızda Meclis'te gördüğünüz edepsizliklerin içinde olmadık. Eleştirilerimizi belli bir olgunluk içerisinde yaptık." dedi.

Başbakan'ı uçak kullanan bir pilota benzeten Gürhan, "Uçak türbülansta' diyorlar. Ne türbülansı, Başbakan uçağı yere çakıyor, içinde de millet var. Uçak yere çakılırken, kendi ailesine ve arkadaşlarına paraşüt veriyor. Onlar paraşütle inerken, millet yere çakılıyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100 yıllık geleneklerini, sistemini değiştiriyorlar. Hak, hukuk hiçbir yerde kalmadı.

Yasama, yürütme ve yargı erklerini bir kargaşanın içine sürüklediler. Gelişmemiş ülkelerde de böyle. Buralarda adalet olmadığı için Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta adalet için mücadele ediyorlar. Biz de adaletimizi sadece birilerini korumak için yapıyoruz. Türk adalet sistemi değiştiriliyor, kimse de buna ses çıkartmıyor. Bir devletin imanı adaletidir." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin adalet sistemini neden değiştirdiğini soran BBP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti: "Şimdi tarlayı düzlüyorlar, daha sonra diyecekler ki 'Bak benim çocuğum da, bürokratım da ifade veriyor.' 17 Aralık'ta sizin bakanlarınız, emniyet müdürlerini ve savcıları değiştirmediniz mi? Bunu kapatmaya çalışıyorlar. Bunun hesabını soracağız. Bu kasalar bu paralar nedir? Millet yolsuzluktan, arsızlıktan, hırsızlıktan illallah etmiş."

Konuşmaların ardından BBP Balıkesir adayları tek tek sahneye çağrılarak partililere tanıtıldı. BPP Balıkesir adayları şunlar: Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Geraslan, Karesi ilçesi Hasan Çakır, Altıeylül ilçesi Mücahit Çetin, İvrindi ilçesi Mehmet Emin Kurt, Edremit ilçesi Kadir Şengür, Dursunbey ilçesi Raşit Kaya, Gönen ilçesi Sedat Çınar, Savaştepe ilçesi Ahmet Cemil Aydoğan.


CİHAN