”Hükümet Kadın" filmini beğendi

Başrollerini Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat'ın paylaştığı "Hükümet Kadın" adlı sinema filminin galasına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, sanatçılar ve vatandaşlarla birlikte filmi izledi.

”Hükümet Kadın filmini beğendi
03 Şubat 2013 Pazar 23:15 tarihinde eklendi, 2.270 kez okundu.

 

Mardin Mova Park Alışveriş Merkezi'nde bulunan sinema salonunda gösterime giren "Hükümet Kadın" filmini izleyen Muammer Güler, çıkışta Sanatçı Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Film hakkında görüşlerini bildiren Güler, farklı duygular içinde olduğunu belirterek, bu filmde birçok mesajlar aldığını söyledi.
 
Özellikle Mardin adına filmin çok güzel olduğunu ifade eden Bakan Güler, ”İçişleri Bakanı olarak Mardinlilere hitap ederken çözümün Mardin modelinde olduğunu söylemiştim. Bugün Mardin modelinin hangi mesajlarını içerdiğini Aziz beyden merhum başkandan dinledik. Diyordu ki 'Çeşitlilikler güzeldir. Farklılıklar olursa değişik insanlar olursa hayat güzeldir’ demişti. Şimdi bizim toplum olarak halkımıza vermemiz gereken en büyük mesaj budur. Mardin’de de farklılıklar çeşitlilikleri bir zenginlik olarak yaşadık. Farklı kültürlerde herkes birbirinin hukukuna inancına töresine şahsiyetine saygı duyuyor.” dedi
 
Bu önemli mesajlar bütün Türkiye’ye ulaşması için çalışacaklarını vurgulayan Güler şöyle konuştu:

"Hükümet kadın diyorlardı. Bu film bence bu rolü bir hükümet gibi bir kadının oynaması gerekiyordu. Demet Akbağ hükümet gibi bir kadın, hükümet gibi bir kadın tabiri Anadolu da güçlü işini iyi yapan iradesi sağlam tatbiki yaptığı işten zirveye çıkan kadınlara söylenen bir deyiştir. Sayın Sermiyan Midyat’ta böyle bir ailenin genetiğini taşıdığı için böylesine güzel bir senaryoyu ve böylesine güzel bir film gerçekleştirmiştir. Mardin’de bunun galasının yapılmasında duyduğum memnuniyeti dile getiriyoruz. Mardin’de birçok dizi çekilmişti. Bu filmin Mardin’e çok güzel şeyler katacağına inanıyorum. Hollywood derken inşallah Mardin yakın zamanda film platoları ile Mardinwood olur.“ 
 
Filmin özü Aziz beyin verdiği barış ve kardeşlik mesajları olduğunu ifade eden Güler, “İnşallah barış tüm Türkiye ve dünyaya yayılsın. Gerçekten de Türkiye’nin birlikte ve beraberliğe ihtiyacı var. Zaten özünde de bu mesajı veriyor. Çok duygulandım en güzel tatbiki Demet Akdağ’ında Sermiyan beyinde çok büyük katkıları vardı. Ama filmlerde mesaj vermeli bu verilen mesaj çok güçlü bir mesajdı. Hükümet gibi mesaj oldu. Bu mesajın Mardin’den Midyat’tan veriliyor olması bizimde çok önemsediğimiz bir konuydu.“ şeklinde konuştu
 
Sanatçı Sermiyan Midyat ise, Mardin gerçekten Süryanisi,Yezidisi, Müslümanı,Kürdü, Türkü, Arabı hepsi çok iç içe yaşamış kültürler olduğunu belirtti.
 
Midyat, ”Biz bu filmi büyük bir şamata ve eğlence içinde de anlatmak istedik. Oradaki lafta şunları söylüyor. 'Dünya senden olmayanlarla da hoştur' diyor. Herkes beyaz olsa o zaman beyazı fark edemezsiniz. Beyaz en güzel siyahta belli eder. Kendini beni ben yapan yegane şey benden olmayandır. Eğer gerçekten birbirimizin düşüncesine fikrine saygı duymadıktan sonra hoşgörü olmadıktan sonra yaşamın hiçbir anlamı kalmıyor. Hiçbir tadı tuzu eğlencesi kalmıyor.“ dedi.
 
Mardinlilerin filmini onlarla birlikte izlemenin keyfini yaşadıklarını belirten Demet Akbağ, “Bu filmde herkesin büyük katkısı var. Belki bugün pek çok filmimizde oynayan figürasyon arkadaşlarımızın hepsi buradadır. Bizim için ayrı bir heyecandı. Bu gala turlarında Mardin durağı bizim için çok önemliydi.” diye konuştu.

CİHAN