Hükümet toplantısında bakana kelepçe

Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarovski ile yardımcısı Vasiliy Stoyetski, Başbakan Arseniy Yatsenyuk’un yönettiği kabine toplantısında tüm bakanların gözü önünde kollarına kelepçeler takılarak tutuklandı.

Hükümet toplantısında bakana kelepçe
26 Mart 2015 Perşembe 09:54 tarihinde eklendi.
Kabine tam kadro günlük toplantısını yaptığı sırada gündemin dışına çıkan açıklama yapan Başbakan Arseniy Yatsenyuk, “Az önce İçişleri Bakanı Arsen Avakov benimle temasa geçerek kabinemizde iki üst düzey yetkilinin rüşvetle suçlandıklarını duyurdu. Birazdan görevli arkadaşlar buraya gelerek tutuklamayı gerçekleştirecek” dedi. 
 
Birkaç dakika sonra toplantının yapıldığı salona iki sivil güvenlik servisi elemanıyla birkaç polis girdi. Sivil polisler Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarovski ile yardımcısı Vasiliy Stoyetski’nin oturduğu masaya yaklaşarak, “Siz ikiniz adınız rüşvet ve yolsuzluk olaylarına karıştığı için burada tutuklanacaksınız” dedi. Bakan ve yardımcısının kimlik tespiti yapıldıktan sonra kelepçeler çıkarıldı ve iki üst düzey yönetici tüm kabinenin gözü önünde kollarına kelepçe takılarak salondan çıkarıldı.