"Hükümete saldırının nedeni Cumhurbaşkanı"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler 17 Aralık operasyonunun Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik bir tezgah olduğunu söyledi.

Hükümete saldırının nedeni Cumhurbaşkanı
09 Şubat 2014 Pazar 18:41 tarihinde eklendi.
Başbakan Erdoğan’ı siyaset sahnesinden silmek amacıyla ekonomik krizin çıkarılmaya çalışıldığını ileri süren İşler, “Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır. 30 Mart’ta bütün oyunlar bozulacaktır” dedi.
 
Ankara’nın Polatlı ilçesinde Belediye tarafından yapılan Kutlu Doğum Parkı’nın açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti seçim bürosunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İnternetle ilgili yasal düzenlemenin sansür değil, kişisel hakları koruyan bir düzenleme olduğunu ileri süren İşler şunları söyledi:
 
"İnternet düzenlemesi bir sansür, bir kısıtlama değil. Biliyorsunuz bazı siyasilere kasetle şantaj yapıldı. AİHM kararlarına uygun bir düzenleme yapıyoruz. Sadece kişisel hakların ihlali konusunda bir düzenleme. Eskiden hızlı hareket edilemiyordu, 5 gün sürüyordu.

Düzenleme ile kişisel hakların söz konusu olan bir olayla karşılaşıldığı zaman hemen müracaatında yayın durduruluyor. TİB’e başvurması halinde durduruluyor. Bu durum yasallaşmış olacak. Bunu sansür ve yasakla izah etmek akıl karı değildir. Biz yasaklarla mücadele eden bir iktidarız, pek çok yasağı kaldırdık bunu kamuoyu biliyor."
 
17 ARALIK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ HEDEFLİYOR
 
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler bir soru üzerine 17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonunu Cumhurbaşkanlığı seçimini hedefleyen bir operasyon olarak değerlendirdi. Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye’de her zaman krizlere neden olduğunu, 12 Eylül öncesinde yapılan seçimlerden örnekler vererek anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ilk yaşanacak. Halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanı olacak, bu ayrı bir anlam taşıyor. Geçmişte de cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün seçilmemesi için operasyon yapıldı. Halkın seçeceği cumhurbaşkanını istemeyenlerin bir takım girişimleri var.

Türkiye’de şu an itibarıyla yaşanan olaylara baktığımız zaman Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilintili olduğunu düşünüyorum. Bunun kaderini 30 mart seçimleri belirleyecek. Erdoğan’ı siyaset sahnesinden uzaklaştırma çabaları var. Bu yaşanan olaylarla ekonomik kriz çıkarabilir miyiz, acaba AK Parti’yi siyaset sahnesinden silebilir miyiz, iktidardan uzaklaştırabilir miyiz diye düşünülüyor. Daha önce de girişimleri oldu. Onların hesapları varsa Allah’ın da bir hesabı vardır, milletin desteğiyle bütün oyunları bozacağız."
 
Başbakan Yardımcısı İşler, Medine’de Türk umrecilerin kaldığı otelde çıkan yangında sadece bir kadının yaralandığını söyledi.

DHA