Hülya Avşar'dan Kürtçe türkü

Ünlü Kürt şarkıcı Ciwan Haco ile Hülya Avşar Kürtçe düet kaydı yaptı. İsveç'te yaşayan Haco, türkünün klibini Türkiye'de çekecek.

Hülya Avşardan Kürtçe türkü
27 Eylül 2011 Salı 12:25 tarihinde eklendi, 3.860 kez okundu.

 

İkili Aşık Daimi’nin ‘Ne ağlarsın benim zülfü siyahım’ türküsünü Kürtçe söylecek. Bu türkünün da yer alacağı Ciwan Haco albümü, tüm dünyada satışa sunulacak. Haco türkünün klip çekimleri için Ekim ayında Türkiye’ye gelecek.
 
2009’da Kürt açılımıyla ilgili Milliyet Gazetesi’ne verdiği röportaj sebebiyle halkı kin nefret ve düşmanlığa tahrik etmek gerekçesiyle hakkında dava açılan Avşar, Haco’yu kendi televizyon programında konuk etmişti.
 
Hülya Avşar, CNN Türk’e verdiği röportajda şunları söyledi:
 
“Ciwan Haco, programıma geldiğinde, düet yapma fikri konuşulmuştu. Yıllar sonra hatırlatınca, sözümü tutmak istedim. Zamanlaması doğru olmadı. Bu ara şehitlerimiz, her gün duyduğumuz o kötü haberler, hiç zamanlamayı doğrulamıyor ama her Kürt onlardan demek değildir, diye düşünüyorum.”
 
Eskiden evlerinde sürekli Kürtçe konuşulduğunu ama babasını kaybettikten sonra bir daha konuşmadığını belirten Avşar, açılım sürecini de değerlendirdi:
 
“Türkiye bu sürece çok severek ve gerçekten verimli olma amacıyla yaklaştı. Fakat zaman içinde karşı taraftan bu ilgiye başka tepkiler gelmeye başladı. Ortalık karıştı.”
 
Öte yandan Avşar, TRT Türk’ün ‘Şehirler ve Yüzler’ programında, Yeşilçam’ın ilk kadın yönetmeni Cahide Sonku’nun hayat hikâyesini ekrana taşıyacak. Avşar, Sonku’yu Beyoğlu’nda yaşadığı mekânlarda dolaşarak anlatacak.