Hülya Koçyiğit, 41 yıl önce oynadığı filmi Adana’da tekrar izledi

Türk Sineması’nın efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit, 1973 yılında rol aldığı, usta yönetmen Ömer Lütfi Akad’ın 'Gelin' filminin yeniden restore edilmiş halini izlemek için geldiği Adana’da, Altın Koza Film Festivali ve Adanalı ünlü sinema sanatçısı Yılmaz Güney’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Hülya Koçyiğit, 41 yıl önce oynadığı filmi Adanada tekrar izledi
21 Eylül 2014 Pazar 14:25 tarihinde eklendi.

 Adana’nın, bir sanat şehri olmayı hak ettiğini belirten Koçyiğit, Yılmaz Güney’in de sadece bir oyuncu değil, değerli bir yönetmen ve düşün adamı olduğunu söyledi.

Adana'da 21’incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında, 41 yıl aradan sonra yeniden restore edilen Gelin filmini izleyen ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit duygusal anlar yaşadı. Adana Optimum AVM’de bulunan Avşar Sinemaları’nda gösterilen filmi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte izleyen Hülya Koçyiğit, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'Gelin' filminin çevrildiği 1973 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde 'En iyi film' ödülünü aldığını hatırlatan Koçyiğit, 41 yıl aradan sonra filmi yeniden Adana’da izlemekten duyduğu heyecanı vurguladı. "Adana, sanat şehri olmayı hak ediyor." diyen Hülya Koçyiğit, Adanalı ünlü sinema sanatçısı Yılmaz Güney için de "Yılmaz Güney, sadece iyi bir oyuncu değildi. O çok değerli bir yönetmen ve düşün adamıydı. Nur içinde yatsın. Ne mutlu bana ki onunla aynı filmde rol aldım, onu tanıma şansını yakaladım." ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncu, Türkiye'deki göç sorununa parmak basan 'Gelin' filminin Türk Sineması’nın baş yapıtlarından olduğunun altını çizerek, "Ben de insan hakları savunucusu bir kadınım. Onun için bu filmde çok severek oynadım. Yeniden restore edilmiş haliyle izlemekten de çok keyif aldım. Türk sineması çok iyi yerlere geldi. Bunun değerini bilmek lazım." diye konuştu.

Hülya Koçyiğit’le birlikte filmi izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de filmden çok etkilendiğini, "Ben fazla duygusal bir adam değilim. Ama filmi izlerken üç kez gözlerim yaşardı." ifadeleriyle anlattı. Sözlü, Hülya Koçyiğit’i Adana’da ağırlamaktan gurur duyduğunu da söyledi.


CİHAN