Hür Adam'ın yönetmeni özür diledi

Mehmet Tanrısever, canlı yayında Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'a mikrofon fırlatmıştı

Hür Adamın yönetmeni özür diledi
14 Ocak 2011 Cuma 13:00 tarihinde eklendi, 2.431 kez okundu.

 

Kanaltürk'teki 'Merkez Siyaset' programında Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'a mikrofon fırlatma olayıyla dikkatleri üzerine çeken 'Hür Adam' filminin yapımcısı ve yönetmeni Mehmet Tanrısever, medyadaki kendisiyle ilgili tartışmalara bir basın açıklaması yaparak cevap verdi.
 
İşte Mehmet Tanrısever'in açıklaması:
 
"Sanayici, girişimci ve yapımcı-yönetmen olarak 25 yılı aşkın kamuoyunda biliniyorum. Ruhumun arayışı ve kariyer hedefim; mümin insanlara bu ülkenin manevi kaynaklarını ve üzeri örtülen hazinelerini sanat dili sinema ile gün ışığına çıkarmaktadır.
 
Birikimim, hafızam ve vicdanım, ruhuma heyecan veren yüreğimin coşkusuyla bu yolda yürümeye devam edecektir. Rabbimden niyazım budur.
 
Bu yolculuk, kervana dönüştü. Son filmimiz 'Hür Adam' ile bu kervanın; dua eden, tavsiyede bulunan, eleştiren ve heyecanla sahiplenen dostlarla katlandığını görmekteyiz.
 
CEMAATLERE ŞÜKRAN BORÇLUYUM
Başta Türkiye olmak üzere dünya seyircisine arz ettiğimiz, 'Hür Adam' filmi, beraberinde meşakkatin en tatlısını, sabrın en zorunu ve bazen takatin en kritiğini lütfetmiştir.
Camialara teşekkür ediyorum. Bediüzzaman Said Nursi gönüllülerine ve ilgi duyan/duymayan herkese bu takdimimle anılmak istiyorum.
 
Son günlerde, medyada devam eden 'Hür Adam' tartışmaları içerisine, kritik yapmak ve beklentilerimizi ifade babından biz de girdik.
 
Feryadımın tepki biçimi, sadece bu davaya gönül verenlere kardeşçe bir davettir ve duyarlılık talebidir. Cemaatlerin muazzez hizmetlerine şükran borçluyum.
 
Tepkim, maksadını aşan beyanlarım, cemaatlere ve sessiz vicdanlara değil, kurum ve kurumsal düzeyde duyarlılık zaafı gördüğüm kişiler ile temsilci konumundaki yöneticileredir. Bünye içi hassasiyet ve tutarlılık eksikliği gösteren bu davranışı hak etmediğimi kitle hukuku adına ve kamu vicdanı algımla ifade etmeye çalıştım. Böylesi devasa bir projenin ve manevi şahsiyetin kamuoyuna takdimi, teşviki ve özendirilmesi, daha güçlü ve etkileyici olmasının sağlamasının, sağduyu sahibi medyanın, özellikle muhafazakâr basının asli bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bu bir Tanrısever meselesi değil, 'Hür Adam' meselesidir. Kamuoyuna bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymamın sebebi, maksadımın kısmen anlaşılmadığı kitlelere bir düzeltmedir.
 
'Hür Adam', sonuç olarak hedefine ulaşmıştır. Türkiye'nin gizli tarihi olan Said Nursi hakkında farklı kesimlerin müzakeresine vesile olmuştur. Sinema kapıları Said Nursi'ye açılmıştır.
 
Bütün seyircilere, camialara ve vatandaşlarımıza iyi seyirler dili