Hurdacıdan yayılan kimyasal zehirledi

Kilis'te hurdacıdan yayılan ve henüz ne olduğu belirlenemeyen kimyasal maddeden etkilenen 13 kişi hastaneye kaldırıldı, 2 kişinin durumu ağır.

Hurdacıdan yayılan kimyasal zehirledi
20 Ocak 2011 Perşembe 08:13 tarihinde eklendi.

 

Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde hurdacı Tuncay S'nin (38) dükkanında parçaladığı tüp şeklindeki bir metalden yere dökülen yoğun kıvamlı sıvı, mahallelide baş ağrısı ve mide bulantısına neden oldu.
 
Rahatsızlanan 13 kişi, olay yerine gelen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 
Kilis Vali Vekili Erkan Çapar, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.
 
Olay sonrası Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne sivil savunma, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
 
Olay yerine gelen yetkililer, sıvıdan etkilenmemek için maske taktı, olay yerinde radyasyon taraması yapıldı.
 
Polis ekipleri mahalleyi kordon altına aldı, bazı evlerde yaşayan vatandaşları tahliye etti.
 
Bu arada, tüm mahalleyi etkisi altına alan kimyasal maddeden numune alan sivil savunma ekiplerinin, maddeyi inceleme için Ankara'ya gönderecekleri bildirildi.
 
Kilis Vali Vekili Erkan Çapar, kimyasal madde yayılan tüpün acil durum katı atık deposunda muhafaza altına alındığını, olayla iligili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.
 
Çapar, Şahin Yarımdağ (35), Fadime Nur Yarımdağ (31), Hamit Yarımdağ (9), Emine Yarımdağ (9), Zubeyde Yabançiçeği (23), Ahmet Yabançiçeği (19), Yakup Öztürk (50), Adile Öztürk (49), Ferhat Öztürk (21), Mustafa Öztürk (17), Rabia Öztürk (14, Fadime Öztürk (6) ve Arzu Ruhi'nin (23) tedavilerinin sürdüğünü belirtti. Fadime Nur Yarımdağ ve Zübeyde Yabançiçeği'nin durumlarının ağır olduğu öğrenildi.