'Hürrem'den annelik öğütleri alıyorum'

Anne olmaya hazırlanan oyuncu Pelin Karahan, aile kurmaya önem verdiğini, "Çocuk da, kariyer de yapılır" görüşünü savunduğunu söyledi.

Hürremden annelik öğütleri alıyorum
13 Eylül 2014 Cumartesi 11:56 tarihinde eklendi, 1.581 kez okundu.
Anne olacağı için heyecanlı olduğunu belirten Karahan, 'Muhteşem Yüzyıl'daki rol arkadaşı Meryem Uzerli'nin yazdığı mesajlarda kendisine annelikle ilgili bazı bilgiler vermeye başladığını anlattı.
 
Karahan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4 için Zeynep Özek'in hazırladığı 'Turki Ekstra' programında Arap sunucu Liana Dahdouh'un yönelttiği özel soruları yanıtladı. Karahan, Turizm İşletme bölümünde 5 eğitim gördüğünü, bu süre içerisinde her yıl çeşitli otel ve tesislerde staj yaptığını, bir kadın olarak bunu fazla yapamayacağını anladığını söyledi. Karahan, çalışmak amacıyla geldiği İstanbul'u çok pahalı ve çok zor bir şehir olarak nitelendirirken, ek gelir sağlamak için Erberk ajansa kaydolduktan sonra reklam filmlerinde oynadığını anlattı. Pelin Karahan, oyunculukla ilgili bilgi, istek, hevesi olmamasına rağmen, 2 ay içerisinde 4 reklam filmi çektiğini, 'Kavak Yelleri' dizisinde baş rollerden 'Aslı' karakterini canlandırması için teklif aldığını anlatırken, "Tutunmak için de kafamı çalıştırmam gerekiyordu açıkçası. Uzun soluklu bir iş oldu. Aslında bir anda kendimi o işin içinde buldum" dedi. Karahan, davet edildiği ilk dizi görüşmesine alındığı salonda özellikleri ile ilgili kendisine yöneltilen tüm sorulara 'Hayır' yanıtı vermek zorunda kalınca ümitsizliğe kapıldığını, belirterek şöyle dedi:
 
"Kendime 'Burada ne işim var, ben ne yapıyorum' diye sormaya başladım. Birkaç sahne oynattılar bana. Biraz doğaçlama biçiminde oynadım. Sanırım bu kafalarında bir yer edinmiş. İkinci, üçüncü görüşmelere çağırdılar. Onların bana güvendikleri kadar ben kendime güvenmiyordum aslında." 
 
"AİLE KURMA HEVESİM ÇOCUKLUKTAN" 
 

 

Pelin Karahan, bir soru camiada genç yaşta evlenmelerin eksileri olduğunu, kariyerini olumsuz etkileyeceğine dair inanç bulunduğu halde 27 yaşındayken 2011 yılında Erdinç Bekiroğlu ile 2 yıl süren evlilik yaptığını hatırlatırken şöyle konuştu:
 
"Çocukluktan beri aile kurma hevesim olduğu için hiçbir zaman erken olduğunu düşünmedim. Bence çok doğru verilmiş bir karardı. İçimden öyle geldi, öyle hissettim, öyle yaşadım. Her zaman kalbimi dinlemiş, hem de aklımı hesaba katarak bir şeyler yapmaya çalışmışımdır. O yaşta onu yaşamam gerekiyordu ve hiçbir zaman da bundan pişman olmadım. Benim için her zaman önemli olan aile kurmaktır. Kadınlara en büyük tavsiyem; Ne olursa olsun, meslek, kariyerinizden vazgeçmeyin. Ben; 'Çocuk da, kariyer de yapılır' durumunu savunuyorum." 
 
Karahan, 4 aylık sevgilisi Bedri Güntay ile geçen Haziran ayında yaptığı ikinci evliliğe ilişkin evlenme teklifini tanışmalarından 40 gün sonra aldığını anlattı. Karahan, şöyle dedi:
 
"HEYECANDAN YÜZÜĞÜ VERİRKEN EVLENME TEKLİF EDEMEDİ"
 
"5-6 günlüğüne gittiği Hongkong'te, 2 gün kaldı, bileti değiştirip döndü; 'Sana bir şey göstermek, vermek istiyorum' dedi. Tek taş, beyaz pırlanta yüzüğü çıkardı. Yalnız yüzüğü verirken evlenme teklif edemedi. Heyecandan ikisini bir arada yapamadı. Götürdüğü akşam yemeğinden sonra bir demet kırmızı gül geldi, çok çekinerek, tanışmamızdan 40 gün sorna evlenme teklif etti. Bu süre kısa ancak; Kendisini yeterince tanıdığına inandım için kabul ettim. İlk defa bir insanı tanıdıkça sevmeyi öğrendim."
 
Karahan, sorular üzerine erkeğin kadına, kadınlığını hissettirebilmesi, her ortamda onu sahiplenmesi, yükünü hafifletmesi gerektiğini, alışveriş yapmayı çok sevdiğini en büyük zaafının ayakkabı ve çantalar olduğunu, markete bile uyumlu giyinerek gittiğini söyledi.
 
'HÜRREM SULTAN'DAN 'ANNELİK ÖĞÜTLERİ'
 
Pelin Karahan, 'Mihmirah Sultan'ı canlandırdığı 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde başta kardeşi 'Şehzade Selim' rolündeki Engin Öztürk olmak üzere diğer oyuncularla çok iyi bir ekip oluşturduklarını anlattı. Bebek sahibi olmak için heyecanlı olduğunu belirten Karahan, 'Hürrem Sultan'ı canlandıran Meryem Uzerli ile sürekli mesajlaştıklarını belirterek, "Bana annelikle ilgili bazı bilgiler vermeye başladı; 'Sabırlı ol, şöyle olacak, böyle olacak.' Dünyanın en güzel duygusu olduğunu söylüyor. İnşallah döndüğünde tekrar bir araya gelme imkanımız olur."