Hurşit Güneş gündemi değerlendirdi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Başbakan'ın gerçek niyeti Balyoz ve Ergenekon'da yapılan usulsüzlüğü kaldırmak değil. O gündemi değiştirip kendisini aklamak istiyor. 'Ben masumum' demek istiyor.

Hurşit Güneş gündemi değerlendirdi
07 Ocak 2014 Salı 19:43 tarihinde eklendi.
Ergenekon ve Balyoz ile beraber kendini aklamak istiyorsa avcunu yalar. Yolsuzlukları gündemden düşürmeyeceğiz ve hiç bir bahaneyi kabul etmiyoruz" dedi.
 
ESİAD'ın ekonomi toplantısına katılmak için İzmir'e gelen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda 17 Aralık süreci ve seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Güneş, geçen hafta yaşanan Hatay'daki TIR krizini değerlendirarak şunları söyledi:
 
"Geçtiğimiz günlerde bir TIR kayboldu. TIR'ın içinde ne olduğu malum. 1.5 yıl önce BBC televizyonunda yayınlanmıştı. Türkiye Suriye'ye silah sevkiyatı yapıyor. Ama önemli olan ihbarları kim yapıyor. Bir ihbarla sarin gaz yapmak için beyaz fosfor ararken El Kaideli kişi yakalandı. Ne yazık ki serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanıyor.

TIR ile ilgili içinde füze başlıkları olan kamyon ihbarını kim verdi? Türkiye'nin bunu açıklaması gerekiyor. Bilinmeyen bir şey değil ama ortaya çıkmaya başladı. Başbakan Japonya'ya giderken yargıda önemli değişiklik yapacaklarını, Balyoz ve Ergenekon davasında yargılananların yeniden yargılanması için önünü açacak çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, örnekler vererek yargı ile Başbakan'ın konuşmalarından bir takım özetler verdi.

Başbakan'ın yaptığı riyakarlıktan başka bir şey değil. Bu Başbakan yargının temizlendiğini söylemişti. İktidara sürekli karşı olan yapının arındığını söylemişti. Kendine yakın bir yargı düzenlediğini söylüyordu ama öyle olmadı. Bir istibdat rejimi kurmak istiyor. Yargının kendisine bağlı olmasını istiyor. TC'de hiç olmadı. Osmanlı döneminde Abdulmecit döneminde olmuştu. Suriye'ye silahları yolladı, sonra inkar etti ama yakalandı. Yargıyı kendisine tabi haline getirmeye çalıştı ama yakalandı."
 
"YARGIYA BÜYÜK BASKI VAR"
 
Başbakan Erdoğan'ın yargıyı yeniden yapılandırmak için kendisine müttefik aradığını önü sürdü, "Gerçek niyeti Balyoz ve Ergenekon'da yapılan usulsüzlüğü kaldırmak değil. O gündemi değiştirip kendisini aklamak istiyor. 'Ben masumum' demek istiyor. Ergenekon ve Balyoz ile beraber kendini aklamak istiyorsa avucunu yalar. Yolsuzlukları gündemden düşürmeyeceğiz ve hiç bir bahaneyi kabul etmiyoruz" dedi.
 
CHP CEMAATLERE KARŞI DEĞİL
 
CHP'nin cemaatlere karşı olmadığını sadece devlet içinde bulunmalarına karşı olduğunu belirten Hurşit Güneş, "Her türlü cemaat ve sivil toplum örgütleri olabilir. Ama biz cemaatlerin devletin içinde hiyeyarşik yapılanmasına karşıyız. Devletin laik olduğunu hukuk devleti çerçevesinde devletin içinde böyle bir olayın olmaması gerektiğini de biliriz. Bize göre suçlu bunu yaratandır. 'Devletin içinde paralel bir yapı var' diyorsa. Bu suçun itirafıdır. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak lazım. Devletin içindeki paralel yapıyı kim kurdurtmuş? Ha 'ben yaptım' deyip 'yanlış yaptım, şimdi de dağıtmaya çalışıyoruz' derse o ayrı mesele. CHP'nin konumu olarak devletin içinde ayrı bir yapılanmaya karşıyız" dedi.
 
AZİZ KOCAOĞLU DÜRÜST BİR BAŞKAN
 
İzmir'in CHP'nin gözbebeği olduğunu söyleyen Hurşit Güneş, "Çağdaş yaşamı tercih etmiş, siyasal tutumunu istikrarlı devam ettiren bir yer. Bu kaleyi Ak Parti düşürmeye çalışıyor. Başbakan İzmir'e en güvendiği bakanı gönderdi. Ak Parti iktidarının baştan itibaren Ulaştırma gibi en büyük yatırımı alan bakan Binali Yıldırım'ı aday yaparak İzmir'de siyasal değişiklik istediler. Ama Aziz Kocaoğlu'nun dürüstlüğüne kendim kadar kefilim. İsnatları biliyorum. O isnatlar ayıptır" diye konuştu.

DHA