Hüsnü Mübarek aklandı

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek (86), iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" ve yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada kararlar açıklandı.

Hüsnü Mübarek aklandı
29 Kasım 2014 Cumartesi 11:22 tarihinde eklendi.
Devrik Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2011 yılındaki protestolarda göstericilerin öldürülmesi emrini verdiği suçlamasıyla yargılandığı davada berat etti.
 
Başkent Kahire'deki bir polis akademisinde görülen davada mahkeme, söz konusu suçlamayla yargılanan 86 yaşındaki Hüsnü Mübarek'i, iki oğlu ve eski İçişleri Bakanı Habib el Adli ve 6 yardımcısı için beraat kararı verdi. Mahkeme Başkanı Mahmud Kemal; Mübarek, iki oğlu, eski İçişleri Bakanı Adli ve 6 yardımcısının suçsuz olduğuna hükmetti.
 
Devrik lider Mübarek, ayrıca İsrail’e doğalgaz ihracatıyla ilgili yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada da berat etti. Mahkemeyi takip eden Mübarek yanlıları, söz konusu berat kararlarını alkışlarla karşıladı. Mübarek’in iki oğlu için mahkeme tahliye kararı verdi.
Mahkeme devrik lider Mübarek’in tahliyesine karar vermedi, ancak önümüzdeki günlerde devrik liderin serbest kalması bekleniyor.
 
Hüsnü Mübarek ve el Adli, 2011 yılındaki protestolarda eylemcilerin öldürülmesi emrini verdikleri suçlamasıyla yargılandıkları davada suçlu bulunmuşlardı. Mübarek ve El Adli, Haziran 2012'de müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı.