"Hüzünlü bir bayram yaşanıyor"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''İslam coğrafyasına baktığımız zaman hüzünlü bir bayram yaşandığını görüyoruz.'' dedi.

Hüzünlü bir bayram yaşanıyor
15 Ekim 2013 Salı 18:41 tarihinde eklendi.

Bayram tatilini memleketi Bingöl'de geçiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, polisevinde katıldığı bayramlaşma töreninden sonra Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalan hastaları ziyaret etti.

Tüm hastalarla bayramlaşarak, geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bakan Yılmaz, hastalara hediye vererek hastaneden ayrıldı. Daha sonra ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgievleri'ne geçen Bakan Yılmaz, çocuklarla bayramlaşarak hepsine bayram harçlığı ve hediye verdi.

Sevgievi ziyareti esnasında açıklama yapan Bakan Yılmaz, ''Kurban Bayramı'nın Bingölümüze, ülkemize, milletimize, tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' dedi.

Kurbanın kelime anlamında yakınlaşma olduğunu belirten Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ''Bu günlerde kestiğimiz kurbanlar vesilesiyle, yaptığımız ziyaretler vesilesiyle, inşallah birbirimize daha çok yakınlaşacağız.

Birbirimizle, dayanışma bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Bir taraftan aileler arası bağlar, komşular arası ziyaretleşmeler diğer taraftan yaşlımıza, çocuğumuza diğer bütün ilgili kesime yönelik yapacağımız ziyaretler bütün bunlarla bayram ihya edilmiş oluyor. Bayramlar, fedakarlıkların olduğu, dayanışmanın, kardeşlik bağlarının yükseldiği zamanlardır.''

İslam coğrafyasında yaşanılan savaşlara da değinen Bakan Yılmaz, ''Bugün maalesef İslam coğrafyasına baktığımız zaman birçok ülkede, biraz hüzünlü bir bayram yaşandığını görüyoruz. Çeşitli çatışmalar, çeşitli sorunlar, siyasi meseleler nedeniyle.

Ben bu bayramın İslam aleminde barışa, huzura, kardeşliğe de vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin de en güzel, en huzurlu bir şekilde bu bayramı idrak etmesini, geçirmesini, bu bayramın yine ülkemizde de birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, huzura vesile olmasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.


CİHAN