Huzurevi mesaisi başladı

İtalya eski Başbakanı Berlusconi, mahkemenin verdiği "sosyal hizmet" cezasına bugün başladı. Berlusconi 10 ay boyunca Milano'daki bir huzurevinde haftada 4 saat çalışacak.

Huzurevi mesaisi başladı
09 Mayıs 2014 Cuma 17:23 tarihinde eklendi.
Vergi kaçakçılığı nedeniyle 10 ay sosyal hizmet cezası alan İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi cezasını çekmek üzere bugün iş başı yaptı. Berlusconi, huzurevine gelişinde kendisini bekleyen gazetecilere başıyla selam verdi.
 
77 yaşındaki muhafazakar politikacı ilerlemiş yaşı gerekçe gösterilerek aldığı ceza sosyal bakım cezasına dönüştürülmüştü. Aynı zamanda medya patronu olan siyasetçi, suçlu bulunması sebebiyle parlamentodan da ihraç edilmişti.
 
Milan mahkemesi, Berlusconi'nin 10 ay boyunca haftada 4 saat yaşlılara hizmet etmesine hükmetmişti.
 
HUZUREVİ ÖNÜNDE PROTESTO
 
Bu arada Berlusconi'yi huzurevi önünde protesto eden bir gösterici, "Hapse git" diye bağırdı. Gazetecilere açıklama yapan gösterici, Berlusconi'nin Milano'daki San Vittore hapishanesinde olmasını istediğini söyledi.
 
Sacra Famiglia adlı Katolik yaşlı bakımevinden yapılan açıklamada ise eski başbakana da buradaki diğer gönüllülerin çalışma şartlarının tatbik edileceği vurgulandı.
 
Uzun yıllar İtalya'da başbakanlık yapan Berlusconi'nin adı pek çok kez skandallara karışmıştı.