Huzurevinde korkutan yangın

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, huzurevinde ilk belirlemelere göre yatalak hastaların kaldığı odada elektrik kontağından yangın çıktı.

Huzurevinde korkutan yangın
20 Eylül 2013 Cuma 09:15 tarihinde eklendi.
Şehit Adem Dertsiz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde saat 06.00 sırlarında yangın çıktı. Huzurevinin 3. katta bulunan 3 yatalak yaşlının kaldığı odada çıkan yangın üzerine görevliler durumu, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Huzurevi yetikleri 89 yaşlının kaldığı binayı boşaltmaya başladı. İtfaiye ekipleri, huzurevine çok sayıda ekip yolladı. Olay yerine gelen 2 polis memuru maskesiz olarak yangın çıkan odaya girerek yatalak hastaları kucaklayıp dışarı çıkarttı.

Bu sırada gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yaşlılar huzurevi bahçesine çıkarılırken burada bekleyen ambulanslarla dumandan etkilenen 30 yaşlıya oksijen takviyesi yapıldı. Huzurevi görevlileri bahçede bulunan yaşlıları battaniye ile örterken olası bir zehirlenmeyi önlemek için ayran dağıttı. Yaşlılardan 2'si tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken yoğun dumandan etkilenen itfaiye amiri Mehmet Yıldız, ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin yangın çıkan odada yaptığı incelemede ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığı bildirildi. 
 
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA