"İBB maçı için tedbir alıyoruz"

PTT 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Hakan Kutlu, pazartesi günü karşılaşacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

İBB maçı için tedbir alıyoruz
20 Eylül 2013 Cuma 20:09 tarihinde eklendi.

Hakan Kutlu, Tevfik Sırrı Gür Stadında düzenlediği basın toplantısında önceki hafta 3-2 kaybettikleri Manisaspor maçının takımlarını psikolojik açıdan da yorduğunu ifade etti.

Çarşamba günü yaptıkları Kahramanmaraşspor maçının ise ilk 45 dakikasının ise kendilerine çok güzel sinyaller verdiğini kaydeden genç teknik adam, "İlk yarı 4 gollü bir üstünlük sağladık.

Ayrıca en az 3-4 tane de sonuca yansıtamadığımız pozisyon yarattık. Biz oyunu her alanda pres yapan, baskı yapan, forse eden ama bunu da yaparken arkada karşı takıma pozisyon vermeden ne zaman nerede baskı yapması gerektiğini bilen bir takım olarak oynadık." şeklinde konuştu.

Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşacaklarını hatırlatan Kutlu, şöyle devam etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çok önemli oyuncuları var. Adanaspor karşısında 4-0 kaybettiler ama bu maç bizim için bir ölçü değil. Bu takım daha önceden de böyle tecrübeler yaşamış bir takımdır. Psikolojisi güçlü bunu atlatabilecek bir oyuncu kadrosu var. Geçmiş maçlarını izledik ve Adanaspor'la oynadıkları maçı da takip ettik. Güçlü yanlarının olduğu gibi eksik yanları da var. Bunları da değerlendirmeye çalışacağız."

Tahkim kurulunun Lawal için verdiği karara itiraz ettiklerini belirten Hakan Kutlu, "Ortada bir anlık 'Top dışarı gitti' diye yapılan bir hareket var. Ama bu hakeme itiraz eder gibi algılandı. İki maç ceza geldi. Biz Tahkim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulunduk.

Lawal'a verilen ikinci maç cezasını gerektiren ne bir tahrik ne de hakeme karşı yakın bir müdahalesi var. Sadece tahrik unsuru olan sahadaki pet şişeyi yedek kulübesinin oraya doğru atıyor. Biz bunu görüntüleriyle kurula sunduk. Anlamsız ve gereksiz bir ceza verilmiş. Bu cezanın pazartesi günü kurul tarafından kaldırılacağını düşünüyoruz.

Lawal orada 'Bütün bu tahrikler karşısında bunu yaptım. Bu pet şişeyi kenara attım' diye derdini orta hakeme anlatmaya çalışırken arkadaşlarının onu kenara alma çabası var. Belki bu yanlış anlaşılmış olabilir. Kurulun bu yanlış anlaşılmayı düzelteceğini umuyoruz."


CİHAN