İbrahim Akın'ın şike itirafları

Şike Operasyonu'nun en önemli delillerinden biri olarak kabul edilen İbrahim Akın ve takım arkadaşı İskender Alın'ın savcılıktaki itirafları da ortaya çıktı

İbrahim Akının şike itirafları
22 Temmuz 2011 Cuma 08:42 tarihinde eklendi, 1.484 kez okundu.

 

Hürriyet gazetesinde yayınlanan İbrahim Akın’ın itirafları şöyle:
 
SORU: 01.05.2001’de Fenerbahçeli yöneticiler, Yusuf Turanlı aracılığı ile görüştüler. Aziz Yıldırım 26.04.2011 ve 29.04.2011 arasında Ahmet Çelebi ile konuştu. Ahmet Çelebi de bu konuşmadan sonra menajerin Yusuf Turanlı ile görüştü. Yusuf Turanlı da Big Chefs adlı cafede seninle konuştu ve orada sana 100 bin TL para verdi.
 
YANIT: Bana okuduğunuz fiziki takipler doğrudur. Yusuf Turanlı bana Fenerbahçe’ye gol atmamam için 100 bin TL teklif edildiğini söyledi. Önce sıcak bakmadım. Bana bu parayı kabul etmemin dinen de günah olmadığını söyledi. İstersen “Hocaya danış” dedi. Ben de Erzurumlu Ahmet hoca ile konuştum. Bana bu parayı alabileceğimi söyledi. Maça çıktım. Gol atmadım. Ama psikolojik olarak rahatsız olmaya başladım. Sonra iyi olmaya çalıştım. Zaten maçın 60. dakikasında oyundan çıkarıldım. 1 hafta sonra Yusuf Turanlı ile aynı restaurantta buluştuk. Bana poşet içinde para getirdi. Poşetin içindekiler için kollukla (poliste) İbrahim Toraman’ın forması demiştim. Aslında Yusuf Turanlı’nın vaat ettiği paraydı.
 
SORU: Yusuf Turanlı’ya attığım mesajlardaki dolar değil, euro olsun sözlerinin anlamı ne?
 
YANIT: Kollukta (poliste) bu paranın Okan Buruk’un ev satışı için konuştuğumuz para olduğunu söyledim. Doğru değil. O 100 bin doları, 100 bin euro olarak istemiştim. Ama Yusuf Turanlı euroyu kabul etmedi.
 
SORU: Şike haberini başka biri ile paylaştın mı?
 
YANIT: 28.04.2011’de futbolcu arkadaşım Fahri Tatan’a söyledim.
 
SORU: 06.05.2011’de Yusuf Turanlı ile buluştun mu?
 
YANIT: Bu fiziki takip de doğrudur. Yusuf Turanlı bu görüşmede bana parayı verdi. 50 bir dolar getirdi. 14 bin ve 16 bin dolarlık kumar borçlarını ödemesini söylemiştim.
 
SORU: 15.05.2011’deki Trabzon-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Fenerbahçeli yöneticiler tarafından iyi oynamanız karşılığında size teşvik verildi mi?
 
YANIT: Yusuf Turanlı aracılığıyla bazı takım arkadaşlarımla görüşmem istendi. İyi oynamamız için para teklifinde bulunuldu. Turanlı ısrarla arkadaşlarımla konuşmamı istedi. Ben de bazı arkadaşlarımın ismini vererek konuştuğumu söyledim. Ama kimseyle konuşmadım. Net para konuşulmadı. Ama teklif yapıldı.
 
SORU: Başka kimseye söylemedin mi?
 
YANIT: Metin Depe’ye söyledim. Fenerbahçe’nin teşvikini ama kabul etmedi. İskender’e (Alın) Yusuf Turanlı söylemiş.
 
SORU: Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor kupa final maçı öncesi Serdal Adalı, Yusuf Turanlı aracılığıyla sana 200 bin TL’lik yarış atı hediye etmiş.
 
YANIT: Beşiktaş ile transfer görüşmelerine kupa maçından bir ay önce başlamıştık. Bu süreçte ben Adalı ile hiç görüşmedim. Bana şike teklif etmedi. Menajerim olan Yusuf Turanlı’ya ‘Beşiktaş’a transfer olursam yarış atı da isterim’ dedim. Bir at ismi verdim. Yusuf Turanlı bana ‘Bu maçta iyi oynama, Beşiktaş ile 2 milyona anlaştım’ dedi. Kiminle konuştu bilmiyorum. Ben o maçta oynadım ve gol attım. Bugüne kadar Yusuf Turanlı aracılığıyla 3 maç için teklif aldım. 1-Fenerbahçe-İstanbul BŞB maçı, 2-Trabzonspor-İstanbul BŞB maçı, 3-Bursaspor-İstanbul BŞB maçı.