"İç savaşa oynadılar, beceremediler"

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, darbe girişimi ile ilgili olarak, "Bunlar aslında darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı.

İç savaşa oynadılar, beceremediler
28 Temmuz 2016 Perşembe 08:52 tarihinde eklendi.
İç savaşa oynadılar. Bu kadar milleti birbirine düşürecek şekilde şiddete başvurmalarının sebebi oydu. Beceremediler. Tam tersine milleti yeniden birleştirdiler" dedi.
 
Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 'Vatan İçin Nöbetteyiz' etkinliğine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Başbakan eski yardımcısı Yalçın Akdoğan, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Meydanda kurulan platforma çıkarak kalabalığı selamlayan Bakan Nabi Avcı üzerinde Türk Bayrağı kıyafeti bulunan iki buçuk yaşındaki Balım Koç'u kucağına alıp bir süre sevdi. 
 
YABANCI BASIN KURULUŞLARINI ELEŞTİRDİ
 
Darbe girişiminin ardından bazı yabancı basın kuruluşlarının gerçeği yansıtmayan haberler yayınlamaya devam ettiğini söyleyen Avcı şöyle konuştu: 
 
"Bundan önceki buluşmamızda bu melun darbe teşebbüsü karşısında Türk medyasının gösterdiği demokratik reflekse teşekkür etmiştim. O konuşmamda demiştim ki; 'Türk medyası bu tutumuyla, 15 Haziran gecesi sergilediği demokratik refleksle bütün dünya medyasına bir demokrasi dersi verdi.' 13 gündür, 15 gündür milletimiz de bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilir, bunun dersini veriyor. Şimdi onlar o Yozgat Sürmelisi'nde söylendiği gibi 'Dersini almış da ediyor ezber'. Yine geçen konuşmamızda, geçen buluşmamızda söylemiştim. Hala bazı yabancı televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde milletin bütün bu görüntüsüne rağmen, Türk televizyonlarının canlı yaptığı yayınlara rağmen, hala meseleyi çarpıtarak Türkiye'de sanki çok farklı şeyler oluyormuş gibi, Türkiye'nin imajına zarar verecek nitelikte yayınlar yapılıyor. Geçen sefer isimlerini verdim yine söylüyorum. CNN International, BBC, New York Tİmes, Washington Times. Bunlar hala Türkiye'nin imajını zedelemek için şu milli refleksi bile farklı yorumlamak için birtakım düzmece haberlerle zihinleri bulandırmaya çalışıyorlar." 
 
Dev ekrandan ABD'nin FOX kanalının patronunun alt yazılı konuşmasını kalabalığa izleten bakan Avcı, "Diyor ki; İyi adamlar hani 12 Eylül'den sonra bizim çocuklar başardı demişlerdi ya, şimdi de iyi çocuklar kaybettiler diyor. Bizim iyi çocuklarımız kaybettiler diyor. Mesaj şu, diyor ki; bizim çocuklar, iyi çocuklar kaybettiler, evet sizin iyi çocuklarınız kaybettiler, hep kaybedecekler. Bu millet böyle uyanık olduğu müddetçe iyi çocuklarınız kaybetmeye mahkum. Bugün Genelkurmay açıklamasını yaptı. Bu melun darbe girişimine, bu kalkışmaya katılanların silahlı kuvvetler içerisindeki yeri yüzde 1.5 bile değil. Üstelik bunların bir kısmının da o tatbikat falan var denilen gariban erler olduğunu biliyoruz. Aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı uyanık olacağız" dedi. 
 
'MİLLET OLDUĞUMUZU BİZE HATIRLATTILAR'
 
Darbe girişiminin milleti birleştirdiğini söyleyen Avcı, "Bunlar aslında darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı. İç savaşa oynadılar. Bu kadar milleti birbirine düşürecek şekilde şiddete başvurmalarının sebebi oydu. Beceremediler. Tam tersine milleti yeniden birleştirdiler. Yeniden millet olduğumuzu, bir millet olduğumuzu, bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, diri olduğumuzu, iri olduğumuzu bize hatırlattılar" diye konuştu. 
 
Bakan Avcı Eskişehir'den sonra Bilecik'e giderek Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi nöbeti etkinliğine katıldı ve burada da kısa konuşma yaptı. Avcı konuşmasının ardından İstanbul'a hareket etti.