İçeride coşku, dışarıda protesto

Başbakan Davutoğlu'nun Dortmund mitingi öncesinde içeride coşku, dışarıda protesto vardı.

İçeride coşku, dışarıda protesto
03 Mayıs 2015 Pazar 20:21 tarihinde eklendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya' nın Dortmund kentinde düzenlenen mitingde gurbetçilere seslenecek. Miting için Almanya' nın farklı kentlerinden ve komşu ülkelerden gelen yaklaşık 14 bin kişi mitingin yapılacağı Wesfallen Halle salonunu saatler öncesinden doldurmaya başladı.
 
Türk bayrakları ve parti bayrakları ile Başbakan'ın gelişini salonun içinde bekleyenlerde coşku, bileti olduğu halde içeri alınmayan partililerin ise protestosu vardı.
 
Salona girişte yaşanan izdihamda ise genç kızlar ve çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingi öncesinde DHA kameralarına konuşan gurbetçiler organizasyondan şikayet etiler.Bazı partililer dışarıda kalmalarına rağmen, Başbakana sevgilerini belirttiler.
 
Almanya'daki yaklaşık 1 milyon 404 bin seçmen 8-31 Mayıs tarihleri arasında 13 noktada kurulacak 80 sandıkta oy kullanacak. Almanya'daki seçim sandıkları Berlin, Stuttgart, Karlsruhe, Münih, Nürnberg, Mainz, Frankfurt, Köln, Essen, Düsseldorf, Münster, Hannover ve Hamburg'ta kurulacak. Seçmenler, 24 gün boyunca cumartesi pazar da dahil her gün 10.00 ile 19.00 saatlerinde sandığa giderek oyunu kullanabilecek.