"İçişleri Bakanı'nı görevden alın"

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında emniyet müdürlerinin görevden alınmasına sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanını görevden alın
18 Aralık 2013 Çarşamba 20:55 tarihinde eklendi.

Ören, "Eğer gerçekten siz, Türkiye'de yaşanan bu soygunu, bu imar yolsuzluklarını açığa çıkartmak istiyor iseniz savcıları ve emniyet müdürlerini alacağınıza İçişleri Bakanını alın." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, gerçekten böyle günlerde siyasetin çok zor olduğunu söyledi. "Siyasetçi de sinirlerine hâkim olmalı, dengesini kaybetmemeli." diyen Ören, dengesini kaybettiğinde de ağzından çıkan sözlerin nereye gittiğini, kimleri kırdığını duyması, görmesi gerekli olduğunu kaydetti.

"HAKAN ŞÜKÜR İÇİN KULLANDIĞI DÜRÜSTLÜK KELİMESİNİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ SALİH FIRAT NASIL ALGILAYACAK"

Başbakanın dün Konya'da istifa eden Hakan Şükür ile ilgili (Bir partinin bayrağı altında seçime giriyor isen devam edeceksin, partiden ayrılıyor isen dürüstsen o zaman milletvekilliğinden de istifa edeceksin.) yönündeki sözlerini hatırlatan Ören, "Aslında kime sorarsanız bunun altına imza atar, yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nin söylediği de bu." dedi.

Ören, şöyle devam etti: "Yani siyasi etik kanunu çıkaralım, böyle alavere dalaverelerle transferlerden vazgeçelim. Evet, bir milletvekili partisiyle anlaşamaz, istifa eder ve bağımsız kalır, buna kimsenin diyeceği bir şey yok ama bir milletvekili istifa ettikten sonra sizin partinize geçiyor ise Adıyaman Milletvekilini partinize almaktan gurur ve kıvanç duyuyor iseniz… Şimdi, Başbakan, bu, partisinden istifa etmiş olan Hakan Şükür için kullandığı dürüstlük kelimesini Adıyaman Milletvekili Salih Fırat acaba nasıl algılayacaktır, kendilerine sormak gerekli."

AK Parti'lilerin kızma hakkı bulunduğunu dile getiren CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Kızma hakkınızı kullanın çünkü hepinizin kafası karışık; sizin değil, Bülent Arınç'ın kafası karışık, bakanların kafası karışık, Başbakanların kafası karışık." dedi.

"ŞİMDİ TÜRKİYE NERESİNİ TEMİZLİYOR"

Dün denilen tek şeyin "Ergenekon, Türkiye bağırsaklarını temizliyor." olduğunu ifade eden Ören bugün kendilerini "Durun bakalım sonuçlansın, yargı devam ediyor, yargı devam ederken suçsuzluk karinesi var. Bunun üzerine konuşulmaz." dediklerini hatırlatıp "Şimdi Türkiye neresini temizliyor." diye soran Ören, şöyle devam etti: "Dün kahraman yaptığınız Zekeriya Öz'ü aldınız. Şimdi, Zekeriya Öz, bakanın çocuklarına dokununca…

Allah'ım göstermesin, asla böyle bir şeyin olmasını istemiyorum, doğru da saymıyorum, ama bu yargı altı boş olan bir iddiayla İçişleri Bakanının çocuğuna kadar gidebiliyor ise on bir yılın içindeki hesabı yine siz vereceksiniz. Bu yargıyı, o zaman, buraya getirmişsiniz demek ki. O zaman, Ergenekon davasında, KCK davalarında bu yargı yanlış kararlar vermiş demek ki. Şimdi, aşağı tükürsen bıyık, yukarıya tükürsen sakal. Eğer, bu hukuk sistemi çocuklarınızla ilgili gerekli olan belgeleri ve bilgileri çıkarır ise yani, bu, tutuklamaya dönüşür ise o zaman bir felaket."

"MASUM OLDUKLARINA İNANMAK İSTİYORUM"

"Ben masum olduklarına inanıyorum, öyle inanmak istiyorum." diyen Ören, "Bakanın çocuklarının hırsızlık yapmasını, bakanın çocuklarının bu ülkenin yetim, gurebanın hakkını yemesini düşünmek mümkün müdür? Aksini düşünüyorum, ama aksini düşündüğümde de bu Zekeriya Öz'leri, bu savcıları nereye koyalım siz onu söyleyin bana." şeklinde konuştu.

Genel Kurul'a Başbakanın bir ses kaydını dinleten CHP Manisa Milletvekili Ören, Meclis Başkanvekili Meral Akşener tarafından uyarıldı. "Demek ki sayın Başbakanın dediği gibi hırsızlık çocuktan babaya geçmiyor yani, babadan çocuğa geçiyor." diyen Ören, "Yani eğer bir bürokrat hırsızlık yapıyorsa… Bu ülkenin değerlerini ayakkabı kutularına saklıyorsa o zaman bakanından hesap sormak gerekli." ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa konusundaki sözlerini hatırlatan Ören, "Böylesine bir olayda burada Maliye Bakanı bunu söylüyor ise diğerlerine ne demek gerekli?" diye sordu. Ören'in konuşmaları sırasında AK Parti sıralarından sürekli tepkiler yükseldi.

"YARGI BUNU DEVAM ETTİRİYORSA SAVCILARI NİYE ALIYORSUNUZ"

"Eğer burada yargı bunu devam ettiriyorsa savcıları niye alıyorsunuz görevden?" diye soran Ören, şunları söyledi: "Ergenekon savcılarını aldınız mı, KCK tutuklularının yargılandığı yerdeki savcıları aldınız mı Zekeriya Öz'ü getirdiniz, orada altına zırhlı arabaları verdiniz, bugün niye alıyorsunuz? Peki, emniyet müdürlerini, emniyet müdür yardımcılarını niye alıyorsunuz? İki dakika önce yine İnternet'e düştü, 6 emniyet müdür yardımcısını daha almışsınız."

Bu sırada AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "İyi yapmışız, iyi yapmışız, iyi iyi. Burası bürokratik bir cumhuriyet değil; iyi yapmışız." karşılığını verdi.

"SAVCILARI VE EMNİYET MÜDÜRLERİNİ ALACAĞINIZA İÇİŞLERİ BAKANINI ALIN"

"Eğer gerçekten siz, Türkiye'de yaşanan bu soygunu, bu imar yolsuzluklarını açığa çıkartmak istiyor iseniz savcıları ve emniyet müdürlerini alacağınıza İçişleri Bakanını alsanız da bakan arkadaşımızı rahatlatıp, bu sonuçlar ortaya çıktıktan sonra alnının akıyla tekrar o bakanlığa gelse olmaz mı?" diye soran Ören, "Şimdi ne dediniz: Gezi eylemlerinde bangır bangır bağırdınız 'Destan yazan polislerimiz' Şimdi ne yazıyor polisler? Emekliliklerini mi yazıyorlar?" ifadelerini kullandı.

CHP'li Ören, Halk Bankası Genel Müdürünün evinden kutular içerisinde 4,5 trilyonluk, yani 4,5 milyonluk bir para çıkıyor ise Ayşe Teyze'nin hâlâ daha kışlık mantosunun cebinde unuttuğu 5 lirayı bulduğuna sevindiğini vurguladı. "Bir tarafta 4,5 milyon dolar, bir tarafta ise Ayşe Teyze'nin geçmiş yıldan kışlık mantosunun cebinde bıraktığı 5 lira." diyen Ören, "Bu insanların paralarını çarçur etmeyin arkadaşlar söylediğimiz bu; hepinize bunu söylüyorum...

İşçiyi asgari ücretle geçinmeye mahkûm ediyorsanız, siz kredi kartlı borçlularını milyonlarca insana taşıdıysanız ayakkabı kutusu içerisinde giden paralardan dolayı emeğiyle geçinen insanların sırtına sarıyorsunuz. Yapmayın! Hani Allah'tan korkuyorduk. Bunun karşısında, bu 3 bakanı dinlendirmek, kenara almak doğru bir anlayış değil mi?

2009 yılında Almanya'da ulaştırma bakanı 50 kilometrelik hız yapılacak bir alanda 109 kilometreyle radara girdiğinden dolayı istifa eden bir bakan. Şimdi, kendi emir verdiği, emri altında çalıştığı, canının istediğin de dakikasında müdürleri işten el çektirdiği Bakanın oğlu yakalanmış, siz orada diyorsunuz ki: Bunlar normaldir." diye konuştu.

Ören hukukun herkese lazım olduğunu sözlerine ekledi.


CİHAN