İçişleri Bakanlığı'nda nöbet değişimi

İçişleri Bakanlığı merkez binasında tutulan nöbetlerde değişim yapıldı. Şimdiye kadar sadece polislerin tuttuğu saygı nöbetini, artık jandarma ve sahil güvenlikten görevlendirilen askerler de tutacak.

29 Ağustos 2013 Perşembe 18:51 tarihinde eklendi.

Yeni uygulama, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Gürcistan İçişleri Bakanı Irakli Gharibashvili'yi karşılama töreninde de yansıdı.

İçişleri Bakanlığı merkez binası önünde 24 saat boyunca saygı nöbeti tutuluyor. Bakan Güler'in makam odasının bulunduğu tarihi binanın önünde açık alanda ve zırhlı nöbet kulübesinde 7 gün 24 saat boyunca iki polis görevlisi saygı nöbeti tutuyor.

Bu uygulamada yeni bir değişiklik yapıldı. Artık saygı nöbetini polislerin yanı sıra jandarma ve sahil güvenlikten görevlendirilen deniz askeri nöbetçiler de tutacak. Saat başı değişen saygı nöbetçileri, iki kişi tarafından gerçekleştiriliyor.

Yeni uygulama İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Gürcistan İçişleri Bakanı Irakli Gharibashvili'yi karşılama töreninde de yansıdı. Bakanlık önüne konulan 2 ayrı camekan nöbet kulübesinin birinde polis bulunurken; diğerinde ise jandarma personeli saygı nöbeti tuttu.

Yeni uygulama ile jandarma ve denizci (bahriyeli) askerlerin görev yaptığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kolluk kuvveti özelliği itibarıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlı askeri birimler olduğunun sembolik düzeyde vurgulanması hedefleniyor.


CİHAN